ARNAVUTLUK İŞÇİ FEDERASYONU İLE İŞBİRLİĞİ VE DOSTLUK PROTOKOLÜ İMZALANDI
ARNAVUTLUK İŞÇİ FEDERASYONU İLE İŞBİRLİĞİ VE DOSTLUK PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türk Metal Sendikası ile Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikalar Federasyonu arasında işbirliği ve dostluk değişimi protokolü imzalandı.


Sendikamız Genel Merkezinde 18 Ocak tarihinde, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Taf Koleci katılımı ile gerçekleştirilen görüşmede “işbirliği ve dostluk değişimi protokolü” imzalandı. Taraflar “Türkiye ile Arnavutluk arasında diplomatik ilişkilerin kurulması protokolünde belirlenen dostluk ilkesi temel ruhuna dayanarak bu protokolü imzaladılar.

İmzalan protokol sonrasında taraflar duydukları memnuniyeti birbirlerine iletirken, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, “Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikalar Federasyonu imzalanan protokolün bugün atılan bu imzayla kalmayacaktır. İkili ilişkilerimizi daha iyi noktalara taşıyacağımıza inancım sonsuzdur” dedi.

Sendikamızla Arnavutluk Sanayi İşçileri Sendikalar Federasyonu arasında işbirliği ve dostluk değişimi protokolü kapsamında; Her iki sendika, barış ve dostluk, eşitlik ve karşılıklı yarar, karşılıklı güven ve uzun vadeli istikrar ilkeleri doğrultusunda işbirliğini güçlendirmeye özenip Arnavutluk ve Türkiye halkları arasındaki iletişimde rol oynayacaklardır.

Başta sendikalar ve işçiler arasında olmak üzere iletişim ve işbirliğini düzenlemek için iki tarafın, tarih, toplum, siyaset, ekonomi ve kültür konularındaki karşılıklı anlayışı geliştirip, sendikaların çalışma alanlarında bulunan üstünlüklerden yararlanarak karşılıklı değişim ve işbirliğine bir platform sunup, gelişme ve ortak refahı destekleyeceklerdir.

Düzenli olarak yılda iki defa ziyaret gerçekleştireceklerdir. Ziyaret amacı sendikacılara Türk Metal uzmanları tarafından Türkiye’de eğitim verilmesidir. Sendikacılar her biri 15 kişiden oluşan ikişer gruba ayrılacak ve eğitim semineri her bir grup için bir hafta sürecektir. Eğitim konusu İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği olacaktır. İkili mübadele çerçevesinde gerçekleşecek ziyaretlerde heyetlerin kişi sayısı ziyaret öncesi belirlenecektir ve yüksek düzeydeki temsilci ziyaretleri hem tarafımızca hem de tarafınızca her iki tarafın Genel Merkezinde yapılacaktır. Heyetlerin ziyaret zamanı ve gündemi ziyaretten önce taraflarca kararlaştırılacaktır. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol