ARTIK FAZLA MESAİYE KALMAYACAĞIZ
ARTIK FAZLA MESAİYE KALMAYACAĞIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İzmir Konak Meydanında onbinlerce işçinin önünde konuştu: MESS ile bir anlaşmaya varıncaya kadar Pazartesinden itibaren iş yerlerinde fazla mesaiye kalmıyoruz.


 
Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Sendikamızın İzmir Konaktaki kitlesel eyleminde konuştu. Madem öyle arkadaşlar bu sözleşmede anlaşmaya varana kadar fazla mesailere kalmayacağız. Zafer inanların olacaktır. Gazamız mübarek olsun. Allah yardımcımız olsun” diyerek MESS ile yapılan sözleşme müzakerelerinde uyuşmazlığa gidilmesinden sonra Türk Metal'in ne kadar sözleşmeyi ciddiye aldığını bir kez daha göstermiş oldu.
 
İzmir de onbinlerce işçi ve ailesi Tek bilek ve tek yürek olarak hem sözleşme konusunda işverenleri uyardı, hem de BMC işçisine sahip çıktı. On binlerce işçi ‘Gün Gelecek Devran Dönecek Mehmet Karamehmet Halka hesap Verecek’ diyerek sloganlar attı. Eylemcilere İzmir halkı, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Petrol-İş yöneticileri ve üyeleri, Türk -İş Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, Demiryol-İş, Genel-İş Şube Başkanı ve yöneticileri, TMMOB,  Tez Koop İş, Tes-İş, Tek Gıda İş şube başkanları, Sağlık-İş, CHP Konak ilçe teşkilatı, KESK, İşçi Partisi, EMEP yöneticileri de destek verdi. Genel Başkanımız Kavlak kürsüden ve sosyal medyadan destek veren herkese teşekkür etti.
 
Kavlak sesimizin artık duyulmasını istiyoruz diyerek İzmir’in bu davadan vazgeçilmeyeceğini belirtti. Kavlak; “Gece gündüz demeden canı pahasına çalışan, işine, ekmeğine, işyerine namuslu gibi sahip çıkan, vatanı, milleti için üreten, demiri, çeliği nakış gibi işleyen metal işçisi kardeşlerim, merhaba” diyerek konuşmasına başladı.
 
“Gün mücadele günüdür!”
 
"Ülkenin dört bir yanında direnen BMC işçileri bugün de İzmir sokaklarını hınca hınç doldurdu. Türk Metal Sendikası ayalardır büyük bir mücadelenin içinde. BMC işçilerinin direnişiyle başlayan, MESS ile yürüttüğümüz toplu sözleşmelerinin tıkanmasıyla devam eden bu süreçte, her gün sokaktayız. Her gün eylemdeyiz. Artık söz bitti. Bugün artık mücadele günüdür. İnsanlık onurumuzu korumanın insan olmanın mücadelesini vereceğimiz gündür. Bizim için en kutsal değerlerden biri olan emeğimizi korumak için mücadele günüdür.” Dedi.
 
“Ekmekleri için mücadele ettiler”
 
Aylardır, hakları, ekmekleri, aşları, işleri için mücadele ettiklerini ifade eden Genel Başkanımız, “Biz bir yıldır krizdeyiz. Ücretimizi alamıyoruz. Çalışamıyoruz. Sigorta primlerimiz ödenmiyor. Türkiye’nin en büyük patronlarında biri sizin ekmeğinizin üzerine yatıyor. Tem bir yıldır sabırla inançla bekliyoruz. İş verenin bize verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Bir yıldır her yolu denedik. Uzlaşmak için çaba gösterdik basın açıklamaları yaptık. Protesto eylemleri, yaptık. İş bıraktık. Sonuç alamadık. Sözler aldık, protokoller imzaladık. Bizi boş sözlerle, gerçek dışı vaatlerle oyalamaya kalktılar. Her görüşmemizde umut verdiler. Hepsi fıs çıktı fıs!” diye konuştu.
 
Türk Metal in kararlılığını vurgulayan Genel Başkanımız, “Metal işçileri hazır olun, Türkiye’nin her yerinden sel gibi akmaya hazır olun. Eyleme, direnişe hazır olun. Tüm işçilerin gücünü, metal işçilerinin gücünü göstermeye hazır olun. Arkadaşlar bu sözleşmede anlaşmaya varana kadar fazla mesailere kalmayacağız. Zafer inanların olacaktır. Gazamız mübarek olsun. Allah yardımcımız olsun” diyerek konuşmasına son verdi. BMC İşçileri halay çekerek, ege havalarında oynayarak eyleme son verdi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol