ASIL BÜYÜKLÜĞÜMÜZ; BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ
ASIL BÜYÜKLÜĞÜMÜZ; BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İstanbul 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu: "Bizim asıl zenginliğimiz, asıl gücümüz, asıl büyüklüğümüz birlik ve beraberliğimizdir. Bu birlik, bu disiplin, bu ruh bizde oldukça sırtımız asla yere gelmez".


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; İstanbul 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulu’na katıldı. Divan Başkanı seçilen Kavlak; yaptığı konuşmasında Türk Metal’in büyüklüğüne ve gücüne; birlik ve beraberliğine dikkat çekerek;  “Bizim asıl zenginliğimiz malımız, mülkümüz, otellerimiz, sosyal tesislerimiz, binalarımız, arabalarımız, bankadaki paramız değildir. Bizim asıl zenginliğimiz, asıl gücümüz, asıl büyüklüğümüz birlik ve beraberliğimizdir” dedi. Kavlak; imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin Türk Metal’in bu büyüklüğünün, birlik ve beraberliğinin delili olduğuna da işaret etti:  İmzaladığımız sözleşmede en yenisinden en kıdemlisine bütün üyelerimizin imzası var. O sözleşmede birlik ve beraberliğimiz var. O sözleşmede siz varsınız. İyi ki varsınız, Hepinize emeğiniz, mücadeleniz ve azminiz için teşekkür ederim.

Hedef Türkiye İşçi Sınıfı:

Kavlak; sözleşmede gösterilen birlik ve beraberliğe işaret etmesinin ardından Türk Metal’in hedef büyüttüğünü şu sözlerle dile getirdi:

Bu sözleşme bizim için bir eşikti. Bundan sonra yolumuz açıktır. Bundan sonra hedeflerimiz büyüktür. Bundan sonraki hedefimiz, sadece metal işçileri için hak almak değildir. Hedef, Türkiye işçi sınıfıdır. Bu hedefe birlikte yürüyeceğiz.

Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken, salonda çok yoğun bir coşku ve heyecan hakimdi. Kavlak konuşmasında toplu sözleşme sonrasında fotokopici sendikaların üyelerinin de Türk metal’e teşekkür ettiğini şu ifadelerle dile getirdi.

Fotokopici sendikaların üyelerinden de yüzlerce mesaj aldık. Onlar da biliyor ki, biz neye imza atarsak fotokopiciler de onu imzalayacaklar. Biz iyi alırsak onlar da iyi alacaklar. Sonuçta bizi iyi alınca, fotokopicilere mahkûm olan emekçileri de sevindirdik. Onlara da aldığımız her kuruş helal olsun. Üyelerimiz bizden ne bekliyorsa, bizden ne istiyorsa, bizim görevimiz odur. Çünkü biz onlar için varız, Biz, onların emanetini taşıyoruz. En alt kademeden en üst kademeye bunun sorumluluğu ile hareket etmeli, çalışmalı ve görev yapmalıyız. Ancak,  bizim sorumluluğumuz bununla da bitmiyor. Bizim, üyemize olduğu kadar, sendikasız, güvencesiz, kayıt dışı çalıştırılan bütün emekçilere karşı da sorumluluğumuz var.

Pevrul Kavlak’ın  konuşması sırasında “Türk Metal seninle gurur duyuyor, Türk-İş nerede biz oradayız, İsdemir – Toyota Türk Metal’indir, kırmızı-beyaz Türkiye, Pevrul Başkan nerede, biz oradayız” sloganları atıldı.

Genel Kurula işveren, sendika, sivil toplum örgütü, basın ve daha pek çok kesimden yoğun bir katılım gerçekleşti. Arçelik Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi Oğuz Çineli, Kale Kilit İK Müdürü Emin Çay, Mercedes Benz Türk Üretim Müdürü Evren Sarıyerli, Mercedes  Benz Türk çalışanı Metin Akyar, Perfektüp AŞ İş Yeri Sendika Temsilcisi Aysun Işıklar ve Metal çocuk adına Burcu Korkmaz birer konuşma yaptılar.

Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun da kongreye katılanlar arasındaydı. Süleyman Yıldırım ve Yücel Yücel Divan Başkan Yardımcılıklarına seçildi.

Kongreye tek liste müracaatı etti. Seçime gidecek listede Şube Başkanlığına Murat Salar, Şube Sekreterliğine Hasan Coşkun, Şube Mali Sekreterliğine  Salih Gündür’ün ismi yer aldı.

 

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol