ASLAR PRES VE VİESSMANN EMEKÇİLERİ TÜRK METAL DEDİ!
ASLAR PRES VE VİESSMANN EMEKÇİLERİ TÜRK METAL DEDİ!

Metal işçilerinin akın akın Türk Metal’e geçişi devam ediyor. Son dönemde İstanbul Anadolu Yakası Şubemiz Aslar Pres Döküm iş yerini, Manisa 1 Nolu Şubemiz Viessmann iş yerini Türk Metal bünyesine kattı.


Metal işçilerinin tek çatısı olan Türk Metal; “Yüz binlerin bir bildiği var” sloganı ile bütün metal işçilerini adım adım bünyesinde toplamaya devam ediyor.

Sendikamız İstanbul Anadolu Yakası Şubesi son dönemde gerçekleştirdiği örgütlenme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Şubemiz 22 Mayıs 2014 tarihinde başlattığı teşkilatlanma ile Aslar Pres Döküm Sanayisi ve Tic. AŞ İşyerinde yasal çoğunluğu sağladı. Aslar Pres Döküm emekçilerinin büyük çoğunluğu e-devlet üzerinden Sendikamıza üye olmasıyla 26 Mayıs’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvuru yapıldı.

Çoğunluğumuzu belgeleyen Çalışma Bakanlığı yazısı da 29.05.2014 tarihinde sendikamıza ulaştı. Şube Başkanımız Halil Erdal 29 Mayıs’ta işyerinde çalışan üyelerimize Türk Metal Sendikası’nın tanıtım videosunu perdeden izleterek yeni üyelerimizin sendikamızı daha yakından tanımalarını sağladı. Erdal ayrıca sendikal konular ve TİS prosedürü hakkında da detaylı bilgiler aktardı.

Viessmann Emekçileri de Türk Metal dedi

Ayrıca Manisa 1 Nolu Şubemiz de Manisa Organize Sanayi Bölgesinde 20.06. 2013 Tarihinde faaliyete geçen “Alman VİESSMAN ısı Teknolojileri” işyerinde 31.07.2013 tarihinde örgütlenme çalışmasını tamamladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 16.08.2013 Tarihinde Viessmann’da 31.07.2013 itibariyle toplu iş sözleşmesi yapacak çoğunluğu sağladığımızı tespit etti.

Ancak İşverenin mahkemeye yapmış olduğu itiraz mahkeme tarafından reddedildi.  İşverenin Konuyu Yargıtay’a götürmesine İtiraz Yargıtay tarafından da reddedildi. Çalışma Bakanlığı Türk Metal Sendikası’nın işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğunu gösteren yetki belgesini tarafımıza ulaştırdı.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Türk Metal teşkilatı olarak aramıza yeni katılan Aslar Pres Döküm ve Viessmann emekçilerine hoş geldiniz diyerek, büyük ve güçlü Türk Metal ailesinde kendilerini görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol