ASLIYÜCE: HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
ASLIYÜCE: HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce Biga 1 Nolu Şubemizin Genel Kurulunda “Türk Metal üyelerinin karşısında hayallerimizin büyük bölümünü gerçekleştirmiş olmanın verdiği huzur ve güvenle karşınızda olmaktan mutlu ve gururluyuz” dedi.
Biga 1 Nolu Şubemiz 2. Olağan Genel Kurulu Biga’da yapıldı. Divan Başkanlığı’na seçilen Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce yaptığı konuşmasında 2009 Genel Kurulu’nda umutlar ve ideallerle yola çıktıklarını ifade ederek “Ektiğimiz tohumlar yeşerdi, meyvesini de verdi. Son dört yılda 98 işyerinde 39 bin metal işçisini sendikamıza kattık. Türk Metal’in bayrağını şanla şerefle dalgalandırdık ülkenin dört bir yanında” dedi.
Aslıyüce Türk Metal’in örgütlü bulunduğu büyük iş yerlerine de atıfta bulunarak;  “Bugün Türkiye’nin 10 büyük sanayi kuruluşunun 7’sinde Türk Metal örgütlüdür. 100 Büyük Sanayi kuruluşunun 27’sinde Türk Metal örgütlüdür. Bugün burada Türk Metal Sendikası’nın örgütlü olmaktan onur duyduğu bu şehirde Biga’da Türkiye’nin 9. Büyük Sanayi Kuruluşu İçdaş’ın Türk Metal üyelerinin karşısında hayallerimizin büyük bölümünü gerçekleştirmiş olmanın verdiği huzur ve güvenle, bundan sonra daha iyilerini yapacağımıza olan inançla karşınızdayız. Gururluyuz, mutluyuz. Gururluyuz, mutluyuz” şeklinde konuştu.
Aslıyüce Türkiye’de ve dünyada yaşanan siyasi ve sosyal sorunlara da değindiği konuşmasında; birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. 
Çalışma hayatının en temel sorunlarına karşı sendikal bağlılığımızdan ödün vermememiz gerektiğini de söyleyen Aslıyüce; Toplu Sözleşmeden yararlanan işçi sayısı Almanya’da % 65… İsveç’te % 90… Fransa’da % 93… Türkiye’de % 5.. Kayıt dışı Batı’da ise % 5 seviyesinde… Ülkemizde % 45… Haftalık çalışma saati Avrupa’da 38 saattir,  bizde 45… İş güvencesi bizde 30 ve üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerinde geçerli iken bu sayı AB’de 5’tir… diyerek Türkiye’de sendikacılığın bitirilmek istendiğine dikkat çekti. 
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Aslıyüce Biga 1 Nolu Şubemizin teşkilatımıza ve Bigalı üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Şube Genel Kurulu’na Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, Türk İş 8’nci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ve çok sayıda şube başkanımız katıldı. Ayrıca çok sayıda misafir katıldı. Katılanlar arasında; Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin,  Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İçdaş Tesisler Müdürü Fuat Erkan Tekin, İçdaş İşyeri Müdürü Murat Öztürk, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Bülent Korkmaz, MHP’li Belediye Meclis Üyesi İrfan Zeren, AKP Biga İlçe Başkan Vekili Yasin Öztürk, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, AKP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Nazım Hikmet Keskiner, Türk Harb İş Sendikası Gelibolu Şube Başkanı Hakan Çardak, , Biga Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Hamdi Özdemir, MHP Biga Başkan Vekili Gazi Yasin Gülşen vardı. 
 
Konuşmaların ardından Metal Çocuk Kulübü’nden bir temsilci duygularını anlattığı konuşmasını yaptı. Faaliyet raporunun okunması gündem maddesinde delegeler Hüseyin Yavaş ve Bekir Turan konuşmalarını yaptılar.
Tek liste ile yapılan seçimler sonucunda Şube Başkanlığına Osman Akkurt, Şube Sekreterliğine Nahim Tandoğan, Şube Mali Sekreterliğine Yaşar Yılmaz seçildi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol