AVUSTURYALI SENDİKALARLA İLİŞKİLERİMİZ GELİŞECEK
AVUSTURYALI SENDİKALARLA İLİŞKİLERİMİZ GELİŞECEK

Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul KAVLAK, 24 Şubat 2015 tarihinde Avusturya'nın Viyana kentinde ülkenin tek işçi federasyonu olan Avusturya Sendikalar Federasyonu (ÖGB) Başkanı Erich FOGLAR ile ÖGB Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.



Yapılan görüşmede her iki ülkenin çalışma hayatına ve özelliklede sendikal ilişkilerine dair gelişmeler değerlendirilerek, işbirliği temelinde karşılıklı değişim programlarının hazırlanıp uygulamaya geçirilmesi için herhangi bir engel olmadığına vurgu yapılarak karşılıklı fikirler değerlendirildi.

Görüşmeye KAVLAK  ve FOGLAR'ın yanı sıra, metal işçilerini temsil eden PRO-GE Sendikası Başkanı  Peter SCHISSLER, ÖGB Uluslararası Sekreteri  Agnieszka BROS, İş Hukuku Profesörleri Günther LÖSCHNİGG ve Alpay HEKİMLER ile Türk Metal Dış İlişkiler Sorumlusu Devrim DUMAN katıldılar.


ÖGB ile olan toplantıdan sonra PRO-GE Sendikası Başkanı ile gerçekleştirilen ikili görüşmede ise özellikle metal sektöründeki sendikal çalışmalar ve ilişkiler değerlendirildi.

KAVLAK, 24 Şubat akşamı, Avusturya Parlamentosu çalışma ilişkilerinden sorumlu milletvekili Prof. Dr. Beatrix KARL ile de akşam yemeğinde bir araya geldi. Kavlak, kendisine ertesi gün parlamento ziyareti için onur konuğu sıfatıyla yapılan davete, Türkiye'deki programının yoğunluğundan dolayı bir sonraki ziyaretinde katılma sözü vererek yanıt verdi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol