AYGÜN ALÜMİNYUM DA KAZANAN METAL EMEKÇİSİ OLACAK!
AYGÜN ALÜMİNYUM DA KAZANAN METAL EMEKÇİSİ OLACAK!

Çerkezköy Şubemiz, Aygün Alüminyum işyerinde 18 Haziran 2018 tarihinde başlattığı teşkilatlanma faaliyetlerini kısa bir süre içinde tamamladı. Yalnızca anayasal haklarını kullanan Aygün Alüminyum emekçileri, işverenin tüm baskılarına rağmen sendikamız Türk Metal çatısı altında toplanarak işyerinde yeterli çoğunluğu sağladı. Bunun üzerine sendikamız Türk Metal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na 4 Temmuz 2018 tarihinde Yetki Tespiti başvurusunda bulundu. Bakanlık, sendikamız Türk Metal’in Aygün Alüminyum işyerinde toplu iş sözleşmesi yapmak için yeterli çoğunluğa sahip olduğunu belirten Yetki Tespit Belgesi’ni bugün (9 Temmuz 2018) tarafımıza ulaştırdı.

Bilindiği üzere Aygün Alüminyum işvereni, sendikamızın yürüttüğü teşkilatlanma faaliyetlerini öğrendikten kısa bir süre sonra 12 arkadaşımızı sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarmıştı. İşverenin sendika karşıtı tüm tehdit ve baskılarına rağmen, sendikamız Türk Metal 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren işyeri önünde toplanan Aygün Alüminyum emekçileri ile birlikte mücadelesini devam ettiriyor. Fabrika önünde gerçekleşen eylemlere işten çıkartılan 12 arkadaşımız ile farklı işyerlerinden çok sayıda üyemizde destek veriyor.

Sendikamız Türk Metal, fabrika önündeki eylemlerine aralıksız devam ederken, bir taraftan da yasal olarak toplu iş sözleşmesi sürecinin başlayabilmesi için de Çalışma Bakanlığı’ndan yetki belgesini bekliyor.

Kendi özgür iradeleriyle anayasal tercihlerini sendikamız Türk Metal’den yana kullanan Aygün Alüminyum emekçilerine aramıza hoş geldin diyor ve haklı mücadelelerinde 200 bini aşan üyemizle birlikte yanlarında olduğumuzu tekrardan hatırlatmak istiyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol