“AYNI SINIFIN NEFERLERİYİZ”
“AYNI SINIFIN NEFERLERİYİZ”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Teksif Sendikasının Genel Kurulunda konuştu; Türk Metal ve Teksif’in özel sektörde örgütlü olduklarına dikkat çekerek “bizler aynı sınıfın neferleriyiz, ya birlikte mücadele edeceğiz ya da kaderimize razı olacağız” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Teksif Sendikası Genel Kurulunda Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmada sendikalar arasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. “Bizler aynı sınıfın neferleriyiz.Aynı gemideyiz.Ya birlikte mücadele edeceğiz.Bu işin üstesinden geleceğiz. Ya da birlikte kaderimize razı olacak, elimizdeki haklarımızı da kaybedeceğiz” diyen Genel Başkanımız Kavlak; “Ülkemizde nerede bir hak mücadelesi varsa.Kim ekmeği için, çoluk çocuğunun geleceği için mücadele ediyorsa.Onlarla omuz omuza olacağız” dedi.

Son dönemde gündeme sıkça getirilen kıdem tazminatı ile ilgili de konuşan Kavlak; kıdem tazminatı TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir deyip durduklarını söyledi ve konuşamsına şu şekilde devam ett:

Orada dururken neye güveniyoruz?Size güveniyoruz değerli arkadaşlarım, size güveniyoruz.TÜRK-İŞ’in arkasında dağ gibi duran sizlere güveniyoruz. Bu düzenleme mevcut işçileri ilgilendirmiyor.Bundan sonra işe gireceklere uygulanacak.Kazanılmış haklara dokunulmayacak…Bundan sonra işe girecekler uzaydan mı gelecek? Kim onlar, kim?Onlar senin, benim çocuğum değil mi?Biz, çocuklarımızın geleceklerine nasıl ipotek koyarız? Dedi.

Ankara’da Crowne Plaza Otel’de gerçekleşen genel kurulda Kavlak’ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken salonda büyük bir coşku ve heyecan hakimdi.

Genel Başkanımız Kavlak; Teksif sendikası üyelerini de başarıyla geçen grev süreçleri ve son dönemde Teksif’in gösterdiği örgütlenme başarısı dolayısıyla tebrik etti. Başta Genel Başkanınız Nazmi Irgat olmak üzere, bu zorlu süreçte emeği geçen herkesi kutladı. Kavlak;  “Sümerbank gibi bir kuruluşun yok edilmesine, özelleştirme belasının Teksif’te yarattığı tüm olumsuz etkilere rağmen,Teksif Sendikası hala dimdik ayaktaysa, sendikal mücadelede yerini alabiliyorsa, buradaki herkes kadar, bobin tezgahı başında iplik eğiren, çırçırlamada, terbiyede çalışan arkadaşımın, konfeksiyonda kot taşlayan kardeşimin de emeği büyüktür” diyerek tüm Teksif üyelerine sevgilerini, saygılarını iletti.

Topalntıya sendikal camiadan yerli ve yabancı çok sayıda konuk katıldı. Siyasi partilerden sivil toplum örgütlerinden ve çeşitli kesimlerden katılım oldu. Katılanlar arasında TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ’in yönetim kurulu üyeleri, sendika genel başkanları, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve siyasi partilerin yöneticileri, IndustriAll Küresel Sanayi İşçileri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, IndustriAll Avrupa Sanayi İşçileri Sendikası Genel Sekreter YardımcısıLucTriangle gibi isimler katıldı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay da yaptığı konuşmada taşeron işçilerin sorunlarından bahsederken devam eden süreçte karayolları işçilerinin kadroya geçmesinde sona yaklaşıldığını ifade etti. Yaşanan son dönemdeki facialarla ilgili olarak da bunların kaza olmayıp kar hırsı için işlenmiş birer cinayet olduğunun altını çizdi.

Sendikamızdan Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun da katılanlar arasında yer aldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol