BAYRAĞIMIZ İSDEMİR SEMALARINDA DALGALANACAK
BAYRAĞIMIZ İSDEMİR SEMALARINDA DALGALANACAK

İsdemir emekçileri ile bir araya gelen ve büyük bir kalabalığa hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Ne mutlu bana ki Türk Metalle birlikte İskenderun’a bahar geldi, bayrağımız İsdemir semalarında dalgalanacak” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İsdemir işyerinde örgütlenme mücadelemizde sona geldiğimiz bu süreçte İsdemirlilerle bir araya gelmek için İskenderun’a geldi. Dörtyol otobanında büyük bir konvoyla karşılandı. Payas’tan ve Dörtyol’dan gelen yüzlerce araçlık konvoyla İsdemir iş yerine gelen Kavlak; Burada bir grup işçi tarafından çiçeklerle karşılanan Kavlak, daha sonra İSDEMİR  yöneticileri ili bir araya geldi.İsdemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burtay Koraltan, İsdemir İşletmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Çarpar, İsdemir İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Hasan Durgun ile bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer de toplantı da hazır bulundu.

İsdemir’den ayrılan Kavlak yine konvoylar eşliğinde İskenderun’a hareket etti. Burada binlerce İsdemir emekçisi ile bir araya geldi. Grand Plaza salonunu komple dolduran İsdemirlilerin coşkusu ve sevinci görülmeye değer oldu.

Kavlak burada yaptığı konuşmasında “İsdemir’li kardeşlerimin yürek atışlarını duyabiliyorum. Ne mutlu bana ki Türk Metalle birlikte İskenderun’a bahar geldi” diyerek müjdeyi verdi. Türk Metal, dev bir tsunami dalgası gibi emek hırsızlarının, grev kaçkınlarının, top cambazlarının tepesine inmek üzere. Korkunun ecele faydası yok! Gün oldu,  devran döndü… Keser döndü, sap döndü… Anadolu ermişinin dediği gibi dem, bu demdir… Gümbür gümbür geliyoruz arkadaşlar” dedi.

Kavlak mutluluğunu ise şu sözlerle ifade etti:

Ne mutlu bana ki  bu günleri gördüm. Tepeden tırnağa insan kokan, Baştan başa uygarlık kokan bu şehirde Sizlerle birlikte yürüyecek yolum, Sizlerle birlikte verecek kavgam, namerde soracağım hesap varmış.  Allah hepinizden razı olsun. Yolumuz açık olsun… Yolumuz açık olsun…  Türk Metalle İsdemir buluşuyor.

Alınteriyle hak buluşuyor… Emekle ekmek, kavgayla zafer, İsdemirle Türk Metal buluşuyor. Kutlu olsun…

Salonda konuşma boyunca alkışlar ve sloganlar hiç kesilmedi.

Kavlak konuşmasında İsdemir’de yaşanan oyunları tek tek anlattı. İsdemir Vakfının başarısızlığı, hezimetle sonuçlanan grev, yetki oyunları gibi geçmişte yaşanan sıkıntıları hatırlattı.

Bunların geçmişte yaşandığına dikkat çeken kavlak; “Şimdi zaman, el ele verip,  kol kola girip, omuz omuza yaslanıp, kayıplarımızı telafi etme zamanıdır. Şimdi zaman, geride kalan pisliği temizleme zamanıdır. Temizlik zamanıdır” dedi.

Kavlak özellikle yetki konusuna da açıklık getirerek; şunları söyledi:

Hesap ortada. Sahte sendikanın şu andaki üye sayısı 600’ün altına indi. Son 1 haftada Türk Metalli olan arkadaşlarımızın sayısı 1000’i aştı. Ve bu rakam, her geçen dakika hızla yükseliyor.  Kimse rüya görmesin. Siz yıllarca top peşinde koştunuz ama  top şimdi bizim ayağımızda. İsdemir işçisi ortalayacak, Ben 90 takacağım, 90’a.  Umuyoruz ki bu yılın ilk yarısı içinde bu sorunların tümü ortadan kalkacak.  Türk Metal resmen yetkiyi aldıktan sonra, toplu sözleşme masasına oturacak.

Genel Başkanımız Kavlak konuşmasının devamında aynı zamanda İsdemirlilere şu şekilde hoş geldiniz mesajı verdi:

İsdemir’li kardeşim,

Namertle kavga için,

Mazlumla kucaklaşmak için,

Köle tüccarlarıyla hesaplaşmak için,

Türkiye işçi sınıfının mücadelesi için

Omuz vermeye hoş geldin.

Toplantıya Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve pek çok Türk Metal Sendikası şube başkanı katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol