BBC’YE KONUŞTU GÜNDEM OLDU
BBC’YE KONUŞTU GÜNDEM OLDU

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması tartışmaları ile ilgili BBC Türkçe’ye konuştu. “Gönül Taksim olsun ister ama her sene 1 Mayıs'ı Taksim'e kurban etmenin de manası yok“ diyen Kavlak’a Sosyal Medya’dan destek geldi.


BBC Türkçe’den Sinan Onuş’un sorularını cevaplayan TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 1 Mayıs’ın Kadıköy’de kutlanması kararına yönelik; “Elbette gönül Taksim olsun ister ama her sene 1 Mayıs'ı Taksim'e kurban etmenin de manası yok” açıklamasında bulundu, TÜRK-İŞ’in verdiği kararın gerekçelerini sıraladı. Açıklamaya sosyal medyadan büyük destek geldi, haber siteleri tarafından son dakika olarak paylaşıldı.

BBC Türkçe Muhabiri Sinan Onuş’un  TÜRK-İŞ  neden Taksim yerine Kadıköy'ü tercih etti sorusuna ve aldıkları Taksim yerine Kadıköy'de eylem düzenleme kararını Genel Başkanımız Kavlak "Önceleri defalarca Taksim'e gittik, fakat kürsünün etrafına gelen arkadaşların tezahüratından, aşırı hareketlerinden, kürsüyü istilasından dolayı işçi sorunlarını çok dile getiremedik" diye açıkladı.

Kavlak, 2011'de diğer konfederasyonlarla birlikte kutladıkları dönemi anımsatarak, "bir metinde bile" anlaşamadıklarını söyledi.

Taksim'in tarihsel önemini yadsımadıklarını belirten Kavlak, Taksim ısrarının üyeleri arasında da tepkiye neden olduğunu öne sürüyor ve "İşçiler müdahale sonrası 'Bizi buraya bunun için mi getirdiniz. Biz, bayram olarak kutlayıp, sorunlarımızı dile getirmek istiyoruz' dedi. Elbette gönül Taksim olsun ister ama her sene 1 Mayıs'ı Taksim'e kurban etmenin de manası yok" diye ekledi.  

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol