BEDEL ÖDEMEYE DE ÖDETMEYE DE HAZIRIZ
BEDEL ÖDEMEYE DE ÖDETMEYE DE HAZIRIZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; İzmir’de net konuştu: Ne kadar ağır olursa olsun, bedel ödemeye hazırız. Ama kimseye bedel ödetmeyin, gelin kimse bedel ödemek zorunda kalmasın.


İzmir 1 ve 2 Nolu Şubelerimizle Manisa 1 Nolu Şubemizin Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısı 16 Mayıs’ta İzmir’de toplandı. Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; MESS’in 17 Mayıs itibariyle tekrar sendikamızı görüşmeye davet ettiğini belirterek MESS’e seslendi: İşçiye müjdeli bir haber verelim, çalışma barışını güçlendirelim, istikrarı koruyalım. Ne kadar ağır olursa olsun, bedel ödemeye hazırız. Ama kimseye bedel ödetmeyin, gelin kimse bedel ödemek zorunda kalmasın” dedi.

Kavlak’ı İzmir’de Bordo Yeşil Açık hava toplantı salonunda yoğun ve coşkulu metal işçileri karşıladı. Alkışlarla ve destek sloganlarıyla karşılanan Kavlak; alınan grev kararını değerlendirerek, Türk Metal’i bu süreçte karalamaları ile zayıf düşürmek isteyenlerin oyunlarının boşa çıktığını belirterek şöyle dedi:

Bu sözleşmenin başında, "Türk Metal, - MESS'in teklifini kabul eder, sözleşmeyi imzalar" dediler. Olmadı. Hatta tarih verdiler. İşyerlerinde el ilanları dağıttılar, 23 Nisan'da bu sözleşme bitecek dediler. Olmadı. Uyuşmazlık tutanağımızı tuttuk. "Türk Metal eylem falan yapamaz, salon toplantılarıyla geçiştirir" dediler. Olmadı. Metal işçisi her gün eylem yaptı. İşbaşında yaptı, yemekhanede yaptı, işyeri önünde yaptı. Caddelerde meydanlarda yaptı.

BMC işçilerine de özellikle selam göndererek yanlarında olduğunu hatırlatan Kavlak; “BMC işçileri, yollarda destan yazdı, destan. İzmir'den yola çıktılar, aslanlar gibi İstanbul'a, Ankara'ya yürüdüler. Emek yürüyüşü yaptılar. Patronun işyerlerinde emek nöbeti tuttular. Selam olsun yiğit BMC işçilerine. Selam olsun onların onurlu mücadelesine” dedi.

Kavlak; metal işçilerinin haklı taleplerini, gerekçelerini ve yaptığımız eylemleri değerlendirdiği konuşmasında “İzmir’de metal işçilerinin bu süreçte çok kararlı ve dik durduklarını görmekten duyduğu memnuniyeti” de dile getirdi.

Genişletilmiş Temsilciler Meclisi Toplantımıza Türk-İş Bölge temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları da katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Yıldırım’ın da bulunduğu toplantıda metal işçilerinin tempolu sloganları ve alkışları hiç kesilmedi.

Genel Başkanımız Kavlak; herkesin Regaib kandilini kutlayarak konuşmasına son verdi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol