BİRLİKTE FEDAKARLIK YAPTIK BİRLİKTE KAZANDIK
BİRLİKTE FEDAKARLIK YAPTIK BİRLİKTE KAZANDIK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Didim'de MAN TÜRKİYE emekçileri bir araya gelerek “bizi hayal kırıklığına uğratmadınız, size duyduğumuz güveni boşa çıkarmadınız için hepinize en içten duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Didim’de altı yüz MAN TÜRKİYE emekçisi ile bir araya geldi. MAN TÜRKİYE emekçilerinin dayanışma programına katılan Genel Başkanımız Kavlak, Türk Metal’i en zor anlarda bile hayal kırıklığına uğratmayan, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmayan tüm üyelerimize teşekkür etti.

 

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasında satırbaşları

 

MAN TÜRKİYE tüm Türkiye'ye, tüm Dünya’ya örnektir

“Dostlarım güven her şeyin temeli dedim. Doğru gerçekten öyledir. Birisinin size güvenmesi sizi mutlu eder ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk yükler. O güveni boşa çıkarmamak için hayal kırıklığına uğratmamak için herkesten daha çok çalışmak herkesten çok kararlı olmak, kimsenin olmadığı kadar sağlam durmak gerekir. Sizler, MAN TÜRKİYE çalışanları, Türk Metal'in yiğit üyeleri, sizler öyle yaptınız. Herkesten sağlam durdunuz. Kararlı oldunuz. Türk Metal'i, beni hayal kırıklığına uğratmadınız. Size duyulan güveni boşa çıkarmadınız. Hepinize en içten duygularımla teşekkür ederim. Eğer örnek arayan, bir rol model arayışı içinde olan varsa onlara, MAN TÜRKİYE'yi öneririm. İşçisiyle, işvereniyle, sendikasıyla, birliği, beraberliğiyle ve elbette başardıklarıyla, elde ettiği zaferleriyle MAN TÜRKİYE'yi öneririm. MAN TÜRKİYE tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya örnektir. Böyle bir başarıya imza atan herkesi, bu zafere emek veren, bu birliğe katkı sunan herkesi canı gönülden kutluyorum”.

Biz MAN TÜRKİYE'de zor yolu seçtik

“Sorunu çok bir dünyada, sorunu çok bir ülkede, sorunu çok bir dönemde yaşıyoruz.

Hep söylüyorum sorun önemli değildir. Çünkü insan varsa sorun vardır. Hep de öyle olacaktır. Onun için direnme azminiz, mücadele kararlılığınız, çözüm iradeniz varsa sorun önemli değildir. Çünkü nasıl olsa çözülür. Bakın, burada MAN'da sorun yok muydu? Elbette vardı. Hatta MAN TÜRKİYE'nin varlığı yaşayıp yaşamayacağı bile sorgulanıyordu. Yani sorunların en büyüğü ile boğuşuyordu. Ama atlattı. Atlattık. Hep beraber, işçisiyle-işvereniyle, sendikasıyla-sermayesiyle birlikte dağ gibi sorunları aştık. Belki bundan da önemlisi, sorunları geçici olarak değil kalıcı ve yapıcı biçimde çözdük. Asıl önemlisi budur. Çünkü geçici çözümler kolaydır ama sorunları ortadan kaldırmaz. Aksine, daha da büyütür. Biz MAN TÜRKİYE'de zor yolu seçtik.

Sorunlara gerçekçi ve kalıcı çözümler ürettik. Peki, bunu nasıl başardık? Bu sorunun tek bir cevabı var. Karşılıklı güven, işbirliği ve anlayışla, işçisi-işvereniyle, sendikası-sermayesiyle, kimse-kimseyi yok saymadan diğerinin varlığına ve taleplerine saygı göstererek, birbirine güvenerek başardık. Birlikte fedakârlık yaptık. Birlikte kazandık. Sonunda MAN TÜRKİYE'yi varlığı sorgulanan bir işyerinden geleceği parlak bir işletmeye dönüştürdük. Kalitede, üretimde, verimlilikte öncü olduk. Yeni projelere en güçlü aday olduk. Bu mucizeye imza atanlar bu salonda. Bu başarı Tüm MAN TÜRKİYE çalışanları, tezgâh başındaki işçiden-genel müdürüne kadar tüm çalışanlar ortaktır. Bu sizin, hepinizin eserinizdir. MAN TÜRKİYE'nin hikâyesi, Bir başarı öyküsüdür. Bu öykünün kahramanları bugün bu salondadır. Hepinizi bu başarıdan ötürü kutluyorum”.

 

2017’de tarih yazacağız…

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasının devamında 2017 yılında MESS ile başlayacak toplu sözleşme görüşmelerine değinerek, “Türkiye’de bütün işçi sınıfı yeni bir atılım, yeni bir kıvılcım bekliyor. 2017'de imzalayacağımız sözleşmeyle o kıvılcımı biz yakacağız” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, 2017 toplu sözleşme süreci ile ilgili şunları söyledi. “Bazı şeyler tercih edilmese de, istenmese de zorunlu olarak yaşanır. Bu yaşadığımız süreci Bosch sözleşme sürecini biz öngörmüştük. Ama başka şansımız yoktu. O oranları o masadan almadan kalkamazdık. Çünkü fırsatlar insanlara karınca hızıyla gelir, yıldırım hızıyla gider. Birisi risk alacaksa onu biz alacağız. Birisi direnecekse, mücadele edecekse o, biz olacağız. Biz yapacağız. Türk Metal yapacak. Bütün umut bizdedir, sizdedir. Bayrak artık bizim elimizdedir. Bütün uzun yürüyüşler küçük bir adımla, büyük savaşlar küçük bir çatışmayla, fırtınalar ise küçük bir esintiyle başlar. Bu sözleşme öncesi Bursa'daki 6 şube başkanını çağırdım. İki kez Ankara’da, iki kez İstanbul’da bir kez de İzmir'de bir araya geldim. Onlara 1989'daki bahar eylemlerini anlattım. Sonra o ateş söndü. Kazandığımız hakları koruyamadık. Şimdi, Türkiye, bütün işçi sınıfı yeni bir atılım, yeni bir kıvılcım bekliyor. O kıvılcımı biz çakacağız. Hak mücadelesinin ateşini yeniden yakacağız. 2017'de imzalayacağımız sözleşmeyle bu kez biz, Türkiye işçi sınıfı için örnek olacağız. Türkiye'de yeni bir dönem açacağız. 2017 sözleşmesi ile tarih yazacağız, tarih. Hazır olun, hazır”.

 

27 Mayıs tarihinde Didim’de Büyük Anadolu Didim Resort Hotel’de gerçekleştirilen MAN TÜRKİYE Dayanışma programına MAN TÜRKİYE yöneticileri ile Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin’de katıldı.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol