BİRLİKTE KAZANDIK! KAZANMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ!
BİRLİKTE KAZANDIK! KAZANMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ!

Gebze Dilovası Şubemizin 5. Olağan Genel Kurul açılış programı 24 Mart 2018 Cumartesi günü Gebze’de yapıldı. Genel Kurulda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçildi. Divan Başkanı olarak genel kurul delegelerine hitap eden Genel Başkanımız Kavlak, MESS sürecinde elde ettiğimiz zaferin kolay bir zafer olmadığına belirterek; “Bu kolay kazanılmış bir zafer değildir. Hem ülkemizin içinden geçmekte olduğu kritik süreç hem de uluslararası parametreler nedeniyle olağanüstü şartlarda mücadele ettiğimiz çok zor bir dönemi geride bıraktık. Grevlerin, birbiri ardına ertelendiği bir iklimde 26 Ocak 2018 tarihinde bizim grevimizi de ertelemişlerdi. Hemen ertesi gün 27 Ocak’ta Gebze 1 nolu şubemizin genel kurulu için yine burada, bu salonda bir araya gelmiştik. O genel kurulu dün gibi hatırlıyorum. Üretimden gelen en demokratik hakkımız elimizden alındığı için arkadaşlarımın umudu kırılmış, suratı asılmıştı. O gün ne söylemiştim. Birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmadığı sürece, sendikamıza inanıp, güvendiğimiz sürece tüm zorlukların üstesinden geleceğimizi biliyordum. Nitekim öyle de oldu. İnandınız, safları sıklaştırdınız, sendikanızın arkasında durdunuz. Ve kazandınız. Kazanmaya da devam edeceksiniz.” dedi.

Konuşmasına MESS ile imzaladığımız grup toplu iş sözleşmesinin bir son olmadığını, aksine yeni başlangıçları da beraberinde getirdiğini söyleyerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak, MESS zaferinden aldığımız güçle birçok işyerinde yeni zaferlere imza attığımızı belirtti. Dilovası’nda Diler Demir Çelik ile Resa Demir Çelik, İskenderun’da Yazıcı Demir Çelik, İzmir’de Cevher Döküm, Manisa’da İndesit ve son olarak Bolu’da Allegion işyerlerinde imzalanan sözleşmeleri örnek göstererek MESS sözleşmesinde yakaladığımız çıtayı hep yukarı doğru çıkarttığımızı söyledi.

Genel Başkanımız Kavlak, beş gün önce BMC işyerinde imzalanan sözleşmeye dikkat çekerek, BMC’nin son dönemde geldiği süreci değerlendirdi: “BMC işyeri kapısına kilit vurulmuş, alacaklıları sırada bekleyen borçları birikmiş ve işçisine ücret ödeyemeyen bir kuruluştu. Biz Türk Metal Sendikası olarak, BMC’nin en kötü dönemlerinde bile yaşanan zorluklar karşısında pes etmedik. İşyerimizin yanında durduk. Oradaki üyelerimiz işyerlerine namusları gibi sahip çıktı. Kapıya gelen icracılara kalıpları teslim etmedi. Aslanlar gibi direndi. İşyerini korudu. Biz de üyelerimizi yalnız bırakmadık. BMC işçileri için yollara düştük. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de meydanları doldurduk. Büyük fedakârlıklar gösterdik. Çok büyük zorlukları göğüsledik. Önce 2014-2017 sözleşmesini ardından da bu sözleşmeyi imzaladık. Direndik. Direne direne kazandık.”

BMC’de yaşanan süreci değerlendirmeye devam eden Genel Başkanımız Kavlak, bu süreçte yaşanan mücadeleyi örnek göstererek,  “Biz bu sözleşmede, çok daha önemli bir şeyi başardık. O da nedir biliyor musunuz? Bir ve beraber olursak her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğimizi bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. Kol kola girdiğimizde, mücadelemize inandığımızda, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için dediğimizde bileğimizi kimsenin bükemeyeceğini ispat etmiş olduk.” dedi.

Son olarak kazandıklarımızı korumak için birlikte mücadele etmenin önemine değinen Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “En az, kazanmak kadar önemli olan bir şey daha var. O da kazandıklarımızı koruyabilmektir. Bugün, kazandıklarımızla övünüyoruz. Bu övünç, bu gurur bizi kör etmemeli. Çünkü kazandıklarımızı koruyabilmek için dünden daha güçlü olmak zorundayız. Bizim için güçlü olmanın iki yolu var. İlki, inancımızdan ve bağlılığımızdan, hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz. İkincisi de büyüyeceğiz. Yani örgütleneceğiz.”

****

Gebze Dilovası Şubemizin 5. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanımız Halil Erdal ve Sakarya Şube Başkanımız Olcay Meriç yürüttü.

****

Genel Kurulda Çolakoğlu Metalurji Direktörü Mustafa Türker ile Hanon Genel Müdürü Bay Kyung Hoon Kim genel kurul delegelerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ayrıca, Allegion işyeri baştemsilcisi Ahmet Aşçı işyerlerinde gerçekleştirdikleri 26 günlük grevin ardından elde ettikleri zafer süreci ile ilgili kısa bir konuşma yaparak, metal işçilerinin birlik ve beraberlik içinde olduğunda bütün mücadelelerden zaferle ayrılacağını söyledi.

****

TÜRK-İŞ İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Hanon İnsan Kaynakları Müdürü Özgür Eyüp Boyoğlu, Farba İnsan Kaynakları Müdürü Okan Doğan, Diler Demir Çelik İdari İşler Koordinatörü Turgay Ener, Takosan İnsan Kaynakları Yöneticisi Mehmet Korkmaz, Hisar Çelik Döküm Personel Müdürü Hasan Kasım ile Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş’ın katıldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.

****

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına İsmail Çiçek, Şube Sekreterliğine Celil Yalınız, Şube Mali Sekreterliğine Ayhan Babaç, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Yusuf İkisivri ve Şube Eğitim Sekreterliğine Resul Dursun seçildiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol