BİRLİKTE KAZANMAK İÇİN TÜRK METAL’DE ÖRGÜTLENİYORLAR
BİRLİKTE KAZANMAK İÇİN TÜRK METAL’DE ÖRGÜTLENİYORLAR

Metal işçilerinin Türk Metal çatısı altında örgütlenmesi tüm hızıyla devam ediyor. 2015 yılı içinde 11 iş yeri daha Türk Metal çatısı altında birlikte yürüme ve birlikte kazanma kararı aldı.


Sendikasızlaştırmaya ve Türk Metal’i yıpratmaya yönelik girişimler sonuç vermedi. Oynanan oyunların farkına varan, metal işçilerinin tek adresinin Türk Metal olduğu konusunda bir kez daha iradesini ortaya koyan metal işçilerine yenileri eklendi. Bu kapsamda 2015 yılı içinde 11 iş yeri daha Türk Metal’de örgütlendi.

Bolu Şubemiz tarafından sürdürülen örgütlenme çalışmalarıyla Alliance Steering iş yerimiz için 2 Şubat tarihinde Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunuldu. 2 Mart tarihinde gelen yetki tespitinin ardından 6 Nisan tarihinde de yetki belgesi tarafımıza ulaştı.

Bursa 3 Nolu Şubemiz tarafından örgütlenme çalışmaları tamamlanan Tecasa iş yeri için de 3 Eylül tarihinde yetki başvurusunda bulunduk. 18 Eylül tarihi itibariyle Çalışma Bakanlığından yetki tespit yazısı sendikamıza gönderildi.

Bursa Osmangazi şubemiz tarafından 2015 yılı içinde 3 iş yerinde örgütlenme çalışmalarımız tamamlandı. Akoğlu Otomotiv için 4 Mayıs tarihinde Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurumuzu yaptık.  11 Mayıs tarihi itibariyle Çalışma Bakanlığı’ndan yetki tespiti yazısı tarafımıza gönderildi. İşverenin itiraz nedeniyle henüz yetkimiz kesinleşmemiştir.  

Bursa Osmangazi Şubemiz tarafından yine örgütlendiğimiz ve 28 Nisan tarihinde yetki başvurusunu yaptığımız Empati Sosyal Hizmetler iş yeri için 5 Haziran tarihinde yetki tespiti yazısı Çalışma Bakanlığınca tarafımıza gönderildi. 2 Temmuz tarihinde ise yetki belgemizi almış bulunuyoruz.

Yine Bursa Osmangazi Şubemiz tarafından Feka Otomotiv iş yerinde 2 Temmuz tarihi itibari ile Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurumuzu yaptık. 21 Temmuz itibariyle de yetki tespiti, 24 Ağustos tarihi itibariyle de Yetki Belgesi tarafımıza ulaştı.

İstanbul Anadolu Yakası şubemiz tarafından Cofle TK Otomotiv iş yerinde 3 Eylül tarihi itibariyle yetki başvurumuzu Çalışma Bakanlığı’na yaptık. 18 Eylül tarihi itibariyle de yetke tespiti belgemiz tarafımıza ulaşmış durumda.

Karadeniz Ereğli Şubemiz tarafından Gersan Elektrik işyeri için 6 Şubat tarihinde yetki başvurumuzu Çalışma Bakanlığına yaptık. 25 Şubat tarihinde yetki tespiti yazımızın geldiği bu iş yerimiz için işveren itirazda bulundu, süreç devam ediyor.

Karadeniz Ereğli Şubemiz tarafından Tatmetal iş yerindeki örgütlenme çalışmalarımızın sona ermesinin ardından Çalışma Bakanlığı tarafından “yetki tespiti” yazısı tarafımıza ulaştı.

Manisa 1 Nolu Şubemiz tarafından Bundy Refrige iş yeri için 17 Şubat’ta yetki başvurumuzu yaptık. 2 Mart tarihinde yetki tespiti gelen bu iş yerimiz için Yetki belgesi de Çalışma Bakanlığı’ndan 29 Temmuz itibariyle tarafımıza gönderildi.

Yine Manisa 1 Nolu Şubemiz tarafından örgütlenmesini tamamladığımız Johnson Controls Klima iş yerimiz için 29 Ocak tarihinde yetki başvurumuzu yaptık, 10 Şubat tarihi itibari ile  yetki tespit yazımız Çalışma Bakanlığı’nca tarafımıza gönderildi. İşverenin itiraz ettiği örgütlenme çalışmalarımızda süreç devam ediyor.  

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 2015 yılı içinde yetki başvurusunda bulunduğumuz, yetki tespit yazısı gelen veya yetki belgesinin de gelmesiyle tamamen örgütlenme çalışmasını tamamladığımız tüm iş yerlerindeki yeni üyelerimize Türk Metal’de örgütlenmelerinden dolayı “hayırlı uğurlu olsun temennisinde” bulundu. 200 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası Türk Metal’de metal işçilerinin bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kavlak, Türk Metal’de örgütlenmenin birle yüzbinlerin buluşması demek olduğunu söyledi. Kavlak; örgütlenmenin önemine de dikkat çekerek; “Sendikacılığın kan kaybettiği ve gücünü yitirdiği böylesi bir dönemde sendikasız iş yerlerini sendikalı yaparak “örgütlü toplum kültürüne” katkıda bulunmaktan gururluyuz” dedi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol