BİZ BERABERİZ
BİZ BERABERİZ

Belarus Sendikalar Federasyonu’nun 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği “TEMP-Sendika Gençliği Emeğinde Bütündür” Uluslararası Gençlik Formu’na sendikamızı temsilen Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, beraberindeki heyetle birlikte katıldı.


Belarus Sendikalar Federasyonu’nun düzenlediği “TEMP-Sendika Gençliği Emeğinde Bütündür” Uluslararası Gençlik Formu 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında Belarus'un başkenti Minsk'te yapıldı. Foruma Belarus sendikalarına üye genç işçiler ile birlikte 18 ülkeden toplam 250 temsilci katıldı.

Uluslararası Gençlik Forumu, “Biz Beraberiz!” sloganı ile sendikalara üye genç işçilerin sosyo-ekonomik haklarının ve çıkarlarının korunması üzerinde gençlik politikalarının kuvvetlendirilmesi, aktif sendikal faaliyetlerine katılımlarının sağlanması ve bu konularda orta, yüksekokul ve çalışan gençlerinin ortaklaşa tutumun belirtilmesi amacı ile toplandı. Foruma sendikamızı temsilen Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ ile birlikte Man Türkiye işyeri sendika baştemsilcimiz Yusuf Yılmaz, Arçelik Bulaşık Makinesi işyeri sendika baştemsilcimiz Mustafa Ertekin ve Türk Traktör işyeri sendika baştemsilcimiz Yusuf Çelebi katıldı.

Uluslararası Gençlik Formu kapsamında düzenlenen ve Belarus'un başkenti Minsk’te bulunan ATLANT beyaz eşya fabrikasına da ziyaret eden Türk Metal heyeti, 1 Temmuz tarihinde ise Belarus Enformasyon Bakanı Sergei Popkov’la bir araya geldi. Görüşme de sendikamızın faaliyetleri hakkında bilgililer verilirken, Belarus sendikaları ile aramızdaki ikili ilişkilerin gelişiminden bahsedildi.

Belarus Cumhuriyeti’ndeki görüşmelerine tamamlayarak ülkemize dönen sendikamız heyetine, Belarus’taki program boyunca UAMİF Genel Sekreter Yardımcısı Turajon Raupov eşlik etti. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol