BİZ BİR VE BERABERİZ
BİZ BİR VE BERABERİZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal’in Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile birlikte Didim’de düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlere katılan Man Türkiye çalışanları ile bir araya geldi.

Man Türkiye işyerinden 500’e yakın üyemizin katıldığı eğitim programının 22 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen galasında üyelerimizle buluşan Genel Başkanımız Kavlak, burada üyelerimize hitaben bir konuşma yaptı. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına 2017 MESS gurup toplu iş sözleşmesi süreci ile ilgili gelinen son nokta ve sürecin devamı ile ilgili üyelerimize bilgi vererek başladı.

MESS ile görüşmelerin 5 Ekim tarihinde başlayacağına belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak, sendikamızın 2017 MESS taslağını üyelerimizle birlikte hazırladığını ve dayanakları ile birlikte üyelerimizle ve tüm kamuoyu ile paylaşıldığını söyledi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasının devamında taslak ile ilgili yapılan eleştirilerin ve değerlendirmelerin ağrına gittiğini ve üzüldüğünü belirterek şunları söyledi: “Bizim tavrımız bu kadar açık. Bu kadar net. Gizli bir gündemimiz yok. Hilemiz hurdamız yok. İşte bir taslak açıkladık. Ne dediysek oraya yazdık. Üyemizin talep ettiği rakamı orada açıkladık. Ama şimdi bakıyoruz, bir koro kurulmuş, Herkes o koroya katılmış, aynı türküyü söylüyor, "Türk Metal istedi ama çok yüksek istedi", "Türk Metal istedi ama fazla istedi", yok efendim, "Türk Metal abarttı" yahu el insaf. Hakikaten el insaf. Çok istedi dediğiniz işçiye bir bakın. İyi bakın. Buradaki emekçilere bir bakın. Türkiye eğer bugün Dünya devleri arasına girdiyse Türk ekonomisi vurduğu yerden ses getiriyorsa, Döviz için ele güne muhtaç değilsek, gerektiğinde yedi düvele kafa tutabiliyorsak, en başta o işçinin sayesindedir. Otomotivde,  demir-çelikte, beyaz eşyada ter dökenlerin, kârda, verimlilikte, kalitede rekor kıranların, her krizde fedakârlık yapanların, yapıp da gık bile demeyenlerin sayesindedir. Türk işçisinin sayesindedir. Bunu hala göremeyen varsa ben ona kör demem. Sen kör değilsin, arkadaş vallahi de billahi de nankörsün. Nankörsün derim.”

Genel Başkanımız Kavlak, Man Türkiye emekçilerine hitaben yaptığı konuşmasının son bölümünde sendikamız Türk Metal’in taslakta açıkladığı rakamların ortak aklın ürünü olduğunu ve gönül rahatlığı ile ilan edildiğini belirterek konuşması şu şekilde tamamladı: “Taslakta açıkladığımız rakamlar bağcıyı dövmeyi değil, hep birlikte üzüm yemeyi isteyen, Türk Metal üyesinin rakamıdır. Onun için de sıradan bir rakam değildir. Çok önemlidir. Ve bize emanettir. Emanete gözümüz gibi bakıyoruz, bundan kimsenin endişesi olmasın. "Türk Metal çok yüksek istedi" türküsünü söyleyenler var diye. İşte onlar da aslında çok tehlikeli bir oyun oynuyor.  Amaçları Türk Metal ile üyesinin arasını açmak. Sanki bu rakamı sadece Türk Metal yönetimi istiyor. Üyesinin böyle bir talebi yokmuş gibi bir hava yaratmak istiyorlar. Türk Metal saflarında kuşku yaratmayı amaçlıyorlar. Böylece üyesiyle sendikası arasına nifak sokmak istiyorlar. Ama bilsinler ki biz, etle tırnak gibiyiz. Bizi kimse ayıramaz. Biz biriz, beraberiz”.

Man Türkiye Didim eğitim grubunun Gala Programına Man Türkiye CEO’su Münür Yavuz, Yürütme Kurulu üyesi ve Üretim Direktörü Levent Türk, İnsan Kaynakları Direktörü Mustafa İskifoğlu, Grup Müdürü Ufuk Doğrusöz, Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri İsmail Dursun, Ankara 3 Nolu Şube Başkanımız Nihat Zengin ve Ankara 3 Nolu Şube Mali Sekreterimiz Yusuf Yılmaz ile 500’e yakın Man Türkiye çalışanı katıldı.

Man Türkiye çalışanların Genel Başkanımıza ilgisi ve desteği oldukça yoğundu. Genel Başkanımızın otele girişi ve konuşması sırasında Man Türkiye çalışanları Genel Başkanımıza ve sendikamıza duydukları güveni ve  desteklerini attıkları sloganlarla bir kez daha gösterdiler.  

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol