BİZ BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
BİZ BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Haber-İş 13. Olağan Genel Kurulu açılış programı 21 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da toplandı. Genel Kurul’da Divan Başkanlığına TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak seçildi.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak’ın açılış konuşması ile başlayan genel kurul da Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Divan Başkanı olarak bir konuşma yaptı. Genel Başkanımız konuşmasında, emeğin ve emekçinin yok sayıldığı, emekçinin insan yerine konulmadığı, sendikaların yok edinmek istendiği bir dönemin içinde bulunduğumuza dikkat çekerek şunları söyledi. “İçinde bulunduğumuz koşullar iyi değil. Evet, sendikalara, sendikal harekete, bütünüyle bir saldırı var. Evet, birçoğumuz karamsar, birçoğumuz mutsuz. Ama bir şey daha var değerli dostlarım. Bir şey daha var. O da içimizdeki sönmeyen umuttur. Hani şair diyor ya,        ‘Kararmasın yeter ki, sol memenin altındaki cevahir...’ Sol mememizin altındaki yüreklerimiz kararmadıkça, o umut hiç bitmeyecek. Mücadele azmimiz hiç sönmeyecek. Geçecek bu günler geçecek. Elbette o güzel günler bir gün gelecek. Buna yürekten inanıyorum. O güzel günleri birlikte kuracağız. İşçi sınıfını hep birlikte ayağa kaldıracağız. Her şeye rağmen Temsil ettiğimiz kesimlerin umudu olmaya devam edeceğiz. Ama sadece onların da değil.  Örgütsüz işçinin, memurun, işsizin, emeklinin, dul ve yetimin, küçük esnafın da umudu olacağız. Tüm halkımıza güven vereceğiz. Ama önce kendimize güveneceğiz. Biz bu işin üstesinden geleceğiz. Unutmayın ki, bu kutsal mücadeleyi kazanmanın yolu, madencisiyle, iletişim emekçisiyle, metalcisiyle, basın emekçisiyle, hep birlikte olmaktan geçiyor. Biz birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız Ama sendikalarımıza sahip çıkarak… Sendikalarımızı büyüterek… Bizi yok etmek isteyenlere karşı inadına güçlü olacağız.”

Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın seçildiği Genel Kurulda, Divan Başkan Yardımcılıklarını Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat ile Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal yürüttü. Genel Kurul’a CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcı Şükrü Kutlu, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol