BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Çocuk Meclisi delegelerine hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün kuruluş amacı ile Türk Metal Sendikası’nın kuruluş amacının aynı olduğunu ifade ederek; “Biz, büyük, çok büyük bir aileyiz” dedi.


Sendikamızın ‘Sosyal Sendikacılık’ anlayışı çerçevesinde, üye çocukları için kurduğu Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün gelenekselleşen Çocuk Meclisi toplantılarının 16.’sı 500’e yakın metal çocuk üyesinin katılımıyla 21 Haziran tarihinde Anadolu Hotels Esenboğa Termal de toplandı. 16. Uluslararası Çocuk Meclisi’ne Moldova, Kırgızistan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çocuk delegeler de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yaptı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasında Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nün kuruluş amacı ile Türk Metal Sendikası’nın kuruluş amacının aynı olduğunu ifade ederken: “Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nü kurarken, üye çocuklar arasında bir dostluk oluşmasını zor zamanda birbirine yardım etmelerini amaçladık. Aslında Türk Metal Sendikası’nı da aynı amaçla kurduk. Anneleriniz, babalarınız hepimiz bir araya geldik zorlukları yenmek için gücümüzü birleştirdik. Türk Metal’i kurduk” dedi.

İşte Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından satır başları:

“Bir zamanlar bende sizin gibiydim. Ama bizim koşullarımız çok farklıydı. Bizim öğrenmek için bilgisayarlarımız, konuşmak için telefonlarımız, oynamak için oyuncaklarımız yoktu. Ama onun yerine eşi bulunmaz dostluklarımız vardı. Mahalle arkadaşlıklarımız, sokak oyunlarımız vardı. Eskisi mi daha iyiydi, yenisi mi, karar vermek zor. Ama çocukluk arkadaşlarım benim için her zaman çok önemli oldu. Zor zamanlarda birbirimize hep destek olduk. Ne zaman onlarla bir araya gelsem kendimi güvende hissederim. Onun için onların dostluğunu hiçbir şeye değişmem. İnternette bulduğum arkadaşlığa da değişmem. Bunun için bu etkinlikten iyi yararlanın. Yeni arkadaşlıklar, kalıcı dostluklar edinmek için arkadaş çevrenizi genişletmek için bu meclisi fırsata dönüştürün. Burada edindiğiniz dostlukları, arkadaşlıkları eve dönünce de devam ettirin. Belki yakın yerlerde oturanlar Metal Çocuk Kulüplerinde bir araya gelebilirsiniz. Ailelerinizden sizi bir araya getirmelerini isteyebilirsiniz. Böylece Metal Çocuk Arkadaş Kulübü kuruluş amacına ulaşmış olur. Biz, Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nü sarsılmaz dostluklar kurabileceğiniz bir yuva olarak inşa ettik. Umarım buradan çok sayıda yeni arkadaş edinerek evinize dönersiniz. Ve burada tanıştığınız arkadaşlarınızla dostluğunuzu ömür boyu sürdürürsünüz. İşte o zaman biz de amacımıza ulaşmış oluruz”.

Annelerinizle babalarınızla gurur duyun

“Biliyorsunuz sizin anneniz ya da babanız Türk Metal Sendikası üyesi. Bu sayede buraya gelebildiniz. Peki, Türk Metal Sendikası nedir, niye kuruldu bilen var mı? O zaman ben size anlatayım. Aslında Metal Çocuk Arkadaş Kulübü ile Türk Metal Sendikası birbirine çok benziyor. Metal Çocuk Arkadaş Kulübü’nü kurarken üye çocuklar arasında bir dostluk oluşmasını zor zamanda birbirine yardım etmelerini amaçladık. Aslında Türk Metal Sendikası’nı da aynı amaçla kurduk. Anneleriniz, babalarınız hepimiz bir araya geldik zorlukları yenmek için gücümüzü birleştirdik. Türk Metal’i kurduk. Annenizin babanızın işi de sizin geleceğiniz de Türk Metal’le artık güvence altında. Çünkü artık anneniz, babanız yalnız değil onlar şimdi çok büyük bir ailenin yani Türk Metal’in üyesi. Evet, biz bir aileyiz. Biz, büyük, çok büyük bir aileyiz. Annenizle babanızla ne kadar övünseniz azdır. Onlar gece gündüz demeden, bir gün bile yoruldum demeden, bıkmadan usanmadan, namusuyla çalışan insanlardır. Tek istekleri sizi daha iyi koşullarda yaşatabilmek size daha güzel günler gösterebilmektir. Onun için çalışır didinirler. Onlarla gurur duyun, onlar gurur duyulmayı hak ediyorlar. Ben hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Hepinizin annesi babası gurur duyulacak, övülecek insanlardır” dedi.

Metal Çocuk Arkadaş Kulübü 16. Uluslararası Çocuk Meclisi’ne MESS Ankara Bölge Temsilcisi Av. Vahap Ünlü, Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş da katıldı. 

Metal Çocuk Arkadaş Kulubü 16. Uluslararası Çocuk Meclisi Delegeleri açılış töreni sonrası Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz ile birlikte Anıtkabir’e resmi ziyarette bulundu. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunan heyet daha sonra Misak-i Milli Kulesinde Atatürk özel defterini günün anlam ve önemine uygun bir mesaj yazan Genel Sekreterimiz Av. Taliphan Kıymaz ile birlikte toplu fotoğraf çektirerek Anıtkabir resmi töreni tamamladı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol