BİZ SÖZÜMÜZÜ SÖYLEDİK, ELİMİZİ UZATTIK
BİZ SÖZÜMÜZÜ SÖYLEDİK, ELİMİZİ UZATTIK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa 3 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulunda MESS Toplu İş Sözleşme sürecimize değinerek işverenlere "Biz sözümüzü söyledik, elimizi uzattık, şimdi sıra sizde" dedi.


Bursa 3 Nolu Şubemizin olağan Genel Kurulu Bursa'da Sheraton Hotel'de yapıldı. Genel Kurulda Divan Başkanı seçilen ve bir konuşma yapan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak MESS Toplu İş Sözleşme sürecimize değindi. Bu rakamlar, Bizim uzlaşma rakamlarımızdır... Onun için gelin, Uzatmadan, inatlaşmadan, bir an önce el sıkışalım" diyen Genel Başkanımız Kavlak;  "İşi masada bitirelim. Biz sözümüzü söyledik, Elimizi uzattık, şimdi sıra sizde… Siz karar vereceksiniz. Ya uzlaşacağız… Ya uzlaşacağız. Karar sizin" dedi.

Sözleşme sürecinde uyuşmazlık zaptının tutulduğunu, arabulucu atamasının yapıldığını, MESS'in daveti üzerine tekrar görüşmenin yapılacağını hatırlatan Kavlak; Aradan geçen 4 toplantıda, 58 idari maddenin kabul edildiğini Kazanılmış haklarımızın hiçbirinden taviz vermediğimizi Toplam 53 maddede ise uzlaşılamadığını ve 46’sı nın bizim, 7’sinin onların olduğunu kaydetti. 

üyelerimize de seslenen Kavlak; Şimdi bizim için, birlik zamanı, beraberlik zamanı… Bir olma, iri olma, diri olma zamanı… Korkmayın. Emin olun. Çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını heba etmeyiz. Alınterinizi yerde koymayız. Hakkınızı yedirmeyiz. Biz, o masada hakkımızı alırız. Biz o masadan, evelallah, alnımızın akıyla kalkarız" diyerek sözleşme sürecinde tek vücut hareket edileceğini vurguladı. 

Kavlak'ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilirken konuşması büyük bir dikkat ve ilgiyle dinlendi. Türkiye'de sendikalaşma hareketine vurulan engellerden de bahseden Kavlak; bölünmenin tehlikesine dikkat çekti ve şunları söyledi:

Ülkeleri, bölgeleri, hatta köyleri bile bölüyorlar. Her yeri, her şeyi, herkesi bölüyorlar. Yutabilecekleri kadar küçültüyorlar. Ve ne yazık ki, ölümcül bir hastalık gibi yayılıyor. Sendikalara karşı da aynı şeyi yaptılar, Sağcı, solcu, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, kadın, erkek diye böldüler.

Bir biz kaldık. Bir tek biz, Türk Metal, dimdik ayakta… Bir tek biz, inadına büyüdük, inadına güçlendik.

Kavlak Bursadaki üyelerimize de bir müjde vererek, "Biliyorsunuz, Bosch’taki süreci yargıya taşıdılar. Uzattıkça uzattılar. Ama çok şükür bitti. Yargıtay da Türk Metal’in Bosch’taki yetkimizi onayladı. Artık ailemiz yeniden birleşti. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Genel Kurula  sendika, siyaset, iş, basın, sivil toplu örgütleri gibi pek çok alandan çok sayıda misafir katıldı. Componenta İK Müdürü Cem Beyaz, Tofaş Endütriyel İlişkiler Yöneticisi Cem Temizarabacı, Tofaş İK Direktörü Burhan Çakır,  Şahince İK Müdürü Bülent Derindere, Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, TÜRK-İŞ Bursa Bölge Temsilcimiz Sabri Özdemir, Bursa şubelerimizden şube yönetim denetim ve disiplin kurullarımız, üyelerimiz ve çok sayıda konuk katıldı.

Yapılanseçim sonucunda şube icra kurulu aşağıdaki gibi oluştu:

ZAFER ÖZTÜRK            -----ŞUBE BAŞKANI
İSMAİL TÜRK                -----ŞUBE SEKRETERİ
YUSUF AYDO\304\236AN        -----ŞUBE MALİ SEKRETER
MESUT DİNÇ                -----ŞUBE TEŞKİLATLANMA SEKRETERİ
NİYAZİ KOYUN             -----ŞUBE E\304\236İTİM SEKRETERİ

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol