“BİZİM İÇİN TEK YOL BİRLİKTE MÜCADELE ETMEKTİR.”
“BİZİM İÇİN TEK YOL BİRLİKTE MÜCADELE ETMEKTİR.”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) 23. Olağan Genel Kurulu, TÜRK-İŞ’e bağlı 34 sendikanın, sendikaları adına gerçekleştirdikleri konuşmalar ile devam ediyor. Bugün (6 Aralık 2019 Cuma) sendikamız Türk Metal adına Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ Genel Kurula hitap etti. Konuşmasında TÜRK-İŞ çatısı altındaki tüm sendikaları birlikte mücadeleye çağıran Genel Başkan Yardımcımız Altundağ; “Sendikalarımızın büyük mücadelelerle toplu sözleşmelerle elde ettikleri kazanımlar, iğneden ipliğe her şeye gelen zamlarla anlamını yitiriyor. Ülkemizde emekçiler, ağır vergi yükü ve zamların altında eziliyor. Bu koşullarda bizim için tek yol mücadele etmektir. Haklarımızı ve kazanımlarımızı korumaktır. Temsil ettiğimiz kitleye insanca bir yaşam sunmaktır. Tüm bunları başarabilmenin yolu da, birlik olmak, birlikte mücadele etmek ve birlikte kazanmaktır.” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Uysal Altundağ’ın konuşmasından satırbaşları;

“TÜRK-İŞ, tüm toplumun umududur.”

 TÜRK-İŞ’in yalnızca sendikamızın üyesi olduğu bir konfederasyon olarak görmediğini ifade ederek konuşmasına başlayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ; “Bizim için TÜRK-İŞ, işçi hak ve özgürlüklerinin yılmaz savunucusu, emeğin hakkının koruyucusudur. Yalnızca temsil ettiği kitlenin de değil, bu ülkede emeği ile geçinenlerin, kamu çalışanlarının, emeklilerin, işsizlerin, gençlerin, kadınların, kısacası tüm toplumun umududur. Türk Metal Sendikası, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Konfederasyonumuzun, emeğin hak ve özgürlüklerini korumak adına vereceği tüm mücadelelerde, özellikle kıdem tazminatı hakkımıza yönelik saldırılar başta olmak üzere her türlü eylemliliğinde sonuna kadar yanında olacaktır. Üyelerimizin her fırsatta söylediği gibi, “TÜRK-İŞ neredeyse, biz orada olacağız.” dedi.

“Türk Metal Sendikası her geçen gün büyüyor ve güçleniyor.”

TÜRK-İŞ’in, 2015 yılında gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu’nda da TÜRK-İŞ delegelerine hitap ettiğini belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, geçen dört yıllık süreçte sendikamızın geldiği son durumu şöyle özetledi. “22. Olağan Genel Kurulun hemen ardından Ocak 2016’da açıklanan Çalışma Hayatı İstatistiklerinde sendikamın üye sayısı 180.000’idi. Bugün bu sayıyı 210 bine çıkarmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki, Türk Metal Sendikası her geçen gün büyüyor ve güçleniyor. Ülkemizin en büyük ve güçlü sendikası olma niteliğini sürdürüyor. Sendikam, bu büyümeyle birlikte imzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle de hem uluslararası alanda hem de ülkemizde bir marka olmanın mutluluğunu yaşıyor. Geçtiğimiz dönem imzaladığımız ve kamuoyunda “Yüzyılın Sözleşmesi” olarak bilinen MESS Grup Toplu İş Sözleşmemiz bunun en açık kanıtıdır.”

“Sizleri bu kış, yağmurda beraber ıslanmaya, soğukta üşümeye, yollarda yürümeye çağırıyorum.”

Konuşmasına sendikamız Türk Metal’in 2019-2021 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi için masada olduğunu hatırlatarak devam eden Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, bu süreçte TÜRK-İŞ çatısı altında bir araya olduğumuz tüm sendikaları birlikte mücadeleye davet etti: “Sendikamız bugün de, 2019-2021 dönemi MESS Grup Sözleşmesi için masadadır. Üyeleri adına her zaman fark yaratan Türk Metal’in bu sözleşmesiyle de çalışma yaşamının gündemine damga vuracağına, üyelerimizin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için başarılı bir sözleşme imzalayacağına yürekten inanıyoruz. İki gün önce, 4 Aralık 2019 günü Metal Sanayi İşveren Sendikası MESS, sendikamıza yüzde 6 oranında bir zam teklifi yaptı. Sendikamız, üyelerimizi bir lokma, bir hırkaya mahkûm etmek isteyen bu teklifi reddederek sözleşme masasını terk etti. Bundan sonraki süreçte, resmi arabulucu devreye girecek, bunun sonucunda da anlaşma sağlanamazsa, metal işçisi haklı ve meşru eylemlerine başlayacaktır. Türk Metal Sendikası olarak, bu süreçte siz değerli sınıf kardeşlerimizi birlikte, omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz. Unutmayınız ki, uzun yıllardan bu yana metal sözleşmesi, Türkiye işçi sınıfı için bir turnusol kâğıdıdır. O nedenle, bu mücadelede bize vereceğiniz destekle, yalnızca metal emekçisi değil, bir bütün olarak işçi sınıfı kazanacaktır. Türk Metal Sendikası olarak sizleri bu kış, yağmurda beraber ıslanmaya, soğukta üşümeye, yollarda yürümeye çağırıyorum.”

“IndustriALL Küresel ve IndustriALL Avrupa sendikalarına üye olduk.”

Sendikamız Türk Metal’in geçtiğimiz dönem uluslararası platformda da Türk işçi hareketini temsil ettiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Altundağ; “Geçtiğimiz dönemde sendikamızın elde ettiği önemli bir kazanım da uluslararası ilişkilerde oldu. Sendikam, metalden tekstile, enerjiden petro-kimyaya kadar tüm sanayi dallarının birlikte olduğu IndustriALL Küresel ve IndustriAL Avrupa sendikalarına üye oldu. Örgütlü olduğumuz en büyük ve önemli işyerlerinin yabancı sermayeli olduğu göz önün alınırsa elde edilen bu uluslararası başarı, metal işçileri adına gurur vericidir. Sendikam bundan böyle uluslararası platformda ülkemiz işçi sınıfının temsilcisi olma onurunu yaşayacaktır.” dedi.

“Hayatın her alanında kadınlarımıza sahip çıkacağız.”

Genel Başkan Yardımcımız Altundağ, sendikamızın her platforma kadın üyeleri için mücadele ettiğini dile getirerek devam ettiği konuşmasında; “MESS ile sürdürdüğümüz Toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde talep ettiğimiz maddelerden biri de, kadın emekçiler içindir. Kadına karşı şiddetin, sözel, fiziksel ve cinsel tacizin her geçen gün arttığı, kadın cinayetlerinin giderek yaygınlaştığı ülkemiz koşullarında, kadın üyelerimizi korumak adına, önemli bir adım attık. 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde kadın üyelerimize sahip çıkacak, onları işyerlerinde, hatta evde, sokakta koruyacak tüm önlemleri almak için var gücümüzle çalışacağız. Hayatın her alanında, her yerde omuz omuza olduğumuz kadınlarımıza ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız.” dedi.

“Bizim için tek yol birlikte mücadele etmektir.”

Konuşmasını ülkemiz çalışma hayatınındı emekçilerin yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak tamamlayan Genel Başkan Yardımcımız Altundağ;  “Bizler aynı çatı altında, benzer hedefler için bir araya gelmiş güçlü bir kitleyiz. Bizim ortak hedefimiz, temsil ettiğimiz kitlenin, yani işçi sınıfının hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmektir. Onlara insanca bir yaşam sunmak için mücadele etmektir. Uluslararası küresel düzen yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada emeğin haklarına saldırıyor. İşçi sınıfı uzun yıllar büyük mücadelelerle elde ettiği kazanımları birer birer kaybediyor. Dünyada açlık, işsizlik giderek artıyor. Yoksulluk her geçen gün derinleşiyor. Ülkemizde de durum aynı. İşsizlik tarihimizde olmadığı kadar yüksek oranlara ulaştı. Ekonomik koşullar her geçen gün emeği ile geçinenleri zorluyor. Hayat pahalanıyor. Sendikalarımızın büyük mücadelelerle toplu sözleşmelerle elde ettikleri kazanımlar, iğneden ipliğe her şeye gelen zamlarla anlamını yitiriyor. Ülkemizde emekçiler, ağır vergi yükü ve zamların altında eziliyor. Bu koşullarda bizim için tek yol mücadele etmektir. Haklarımızı ve kazanımlarımızı korumaktır. Temsil ettiğimiz kitleye insanca bir yaşam sunmaktır. Tüm bunları başarabilmenin yolu da, birlik olmak, birlikte mücadele etmek ve birlikte kazanmaktır. Türk Metal Sendikası, işçi sınıfının birliğinden ve bütünlüğünden yanadır. Hangi görüşten, hangi farklı yapıdan olursak olalım, çıkarlarımız bir, hedefimiz ortaktır. Bu nedenle bu kutsal çatının altında, TÜRK-İŞ’in hepimizi koruyan ve kollayan şemsiyesi altında birlikte mücadele etmekten başka yolumuz yoktur. Bir kez daha ifade etmek isterim ki biz bu kutsal çatı altında işçi sınıfının özgürlük mücadelesinde en önde koşmaya hazırız. Hep birlikte mücadeleye varız.” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol