BODO BODE İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR!
BODO BODE İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR!

TOFAŞ Şubemiz, BODO BODE işyerinde başlattığı teşkilatlanma faaliyetlerini kısa bir süre önce tamamlayarak 6 Kasım 2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yetki Tespiti Belgesi’ni aldı.  TOFAŞ Şubemizin Yetki Tespiti Belgesi’ni almasının ardından işveren tarafı, BODO BODE emekçisinin üzerinde türlü türlü oyunlar oynamaya başladı. İşyerinde 6 arkadaşımız işten çıkartılırken, fabrika içinde sürgünlerle, yer değiştirmelerle sendikamız Türk Metal’e üye olan kardeşlerimiz yıldırılmaya çalışıyor.

TOFAŞ Şubemiz, BODO BODE işverenin sadece anayasal hakkını kullanarak, sendikamız Türk Metal’e üye olan emekçiler üzerinde oynadığı oyunlara dur demek üzere bugün (15 Kasım 2019) fabrika önünde bir basın açıklaması düzenledi. Çok sayıda üyemizin katıldığı basın açıklamasında TOFAŞ Şube Başkanımız Ömürlü Bayram; “Bugün, burada ekmeğimiz ve onurumuz için toplandık. Baskıya boyun eğmeyen BODO BODE çalışanı kardeşlerimizle dayanışmak için buluştuk. Bugün burada, ‘BODO BODE işçisi yalnız değildir’ diye haykırmak için bir araya geldik.” dedi.

TOFAŞ Şube Başkanımız Bayram, basın açıklamasında sendikamız altında toplanan BODO BODE emekçilerine seslenirken şunları söyledi; “Sizler, ekmeğiniz ve onurunuz için ayağa kalktınız. Çoluğunuzun çocuğunuzun rızkı için örgütlendiniz. Daha güvenli bir gelecek, Daha insanca bir yaşam Ve daha insanca çalışma koşulları için Türk Metal dediniz. Bunun için Türk Metal saflarında örgütlenme kararı aldınız. Sizler, bu uğurda her türlü baskıya direndiniz. Bütün engellemelere rağmen örgütlendiniz. Mücadeleden asla vazgeçmediniz. Biz, sizinle gurur duyuyoruz. Türk Metal BODO BODE işçisi ile gurur duyuyor.”

Basın açıklamasına BODO BODE işverenine seslenerek devam eden TOFAŞ Şube Başkanımız Bayram; Türk Metal saflarında örgütlendikleri için kardeşlerimizin üzerinde baskı uygulamaya kalkmak bir suçtur. “Açık açık söylüyorum, baskı kuran, mobing yapan, tehdit eden suç işlemiştir. Bunun; idari, mali ve cezai sorumluluğu vardır. Kimse bu sorumluluklardan kaçamayacak. Herkes yaptığının bedelini ödeyecek. Bu kesin. Bu kirli oyuna alet olanlara da bir çift lafım var. Kimse emir kulu değildir. Bu suça iştirak etmeyin. İnsanların onuruyla, gururuyla oynamayın. “Ben emir kuluydum.” demek kimseyi kurtarmaz. Bunu yapan varsa, yol yakınken dönsün. Şunu iyi bilin ki, artık devir değişti. Bundan sonra karşınızda, örgütsüz ve güvencesiz işçiler yok. Bundan sonra karşınızda, sendikalı bilinçli ve inançlı Türk Metalciler var. Yüzbinlerce üyesiyle, Türkiye’nin en büyük sendikası Türk Metal var. Onun için aklınızı başınıza toplayın: Artık karar sizin.” dedi.

Basın açıklamasını Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın BODO BODE emekçilerine selamlarını ileterek tamamlayan TOFAŞ Şube Başkanımız Bayram; “Buraya gelirken Genel Başkanım Pevrul Kavlak aradı. Bütün kardeşlerime selam söyle hepsini gözlerinden öpüyorum dedi. Ve dedi ki, söyle onlara onlar artık bizim aramızda, Türk Metalli kardeşler ocağındadır. Biz artık biriz ve beraberiz. Bundan sonra onların davası bizim davamız, onların kavgası bizim kavgamızdır. Ve bilsinler ki, biz çıktığımız yoldan asla geri dönmeyiz. Kardeşlerim, Allah’a emanet olun. Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın Türk Metal.” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol