BOSCH EMEKÇİLERİ KAZANACAK
BOSCH EMEKÇİLERİ KAZANACAK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bosch Fren Sistemleri Yeni Fabrika Açılışında konuştu, Bosch emekçileri için adalet istiyoruz, kazanılandan hakça payımızı istiyoruz” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Bosch Fren Sistemleri Yeni Fabrika Açılış Töreninde konuştu. Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da bulunduğu törende konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Bosch için sözleşme sürecinde gelinen noktayı özetledikten sonra özellikle Bosch yönetimine seslenerek “Birlikte üretiyorsak, birlikte kazanmayı da bilmeliyiz. Eğer sosyal adalet ve refah toplumundan bahsediyorsak, o zaman adil bölüşümden de söz etmeliyiz. Sermaye birikiminin tek yolu, ucuz işçilik değildir. Bizim sizden talebimiz işçilerimiz için insanca çalışma koşulları ve insan onuruna yakışır bir yaşam sağlayacak adil bir ücrettir” dedi

Konuşması Bosch emekçileri tarafından sık sık alkışlarla kesilen Kavlak; bu süreçte sendikanın yaklaşımın nedenini şu şekilde açıkladı:

Biz sadece,  gözlerimize umutla bakan işçi kardeşlerimizin haklı davalarının peşindeyiz. Bizden gelecek müjdeli bir haberle gözleri ışıldayacak insanların haklı davalarının peşindeyiz. Kriz dönemlerinde fedakarlık yapanların haklı davalarının peşindeyiz. Onların sofralarına bir dilim ekmek daha koymanın peşindeyiz. Asla bağcıyı dövmek peşinde değiliz. Üzüm yemek peşindeyiz.

Biz, sonuna kadar çalışır, alınteri döker, kaliteli üretir,  verimlilik rekorları kırarız. Bunlar bizim sözümüzdür, biz, sözümüzü yerine getiririz. Ancak sonra da adalet isteriz. Kazanılandan hakça payımızı isteriz. Ne bir kuruş eksik ne bir kuruş fazla, sadece hakkımızı isteriz.  Kısacası, insanca çalışıp, insanca yaşamak isteriz.

Tüm istediğimiz budur! Bu kadar saf. Bu kadar masum…

Kavlak konuşmasında ayrıca yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Ekonominin sosyal ortaklarından biri olarak, reel sektörün attığı her adımı, tüttürdüğü her işletme bacasını, ülkemizin ekonomisine, istihdamına yaptığı her katkıyı, ayakta alkışlıyoruz” diyen Kavlak; “Bu girişimleri, ülkemizin büyümesi ve ekonomik kalkınmamız için atılmış bir adım olarak görüyoruz.  Emeğini satarak geçinen biz işçiler için iş ve aş olarak görüyoruz. Ülkemizin hangi köşesinde yeni bir fabrika açılsa, bir fabrika bacası tütse, bunu ülkemiz ve halkımız adına büyük bir kazanç olarak görüyoruz” diyerek konuşmasına devam etti.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’tan sonra söz alan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İbrahim Burkay da konuşmasında Türk Metal’den övgüyle bahsetti. Türk Metal’in İş sağlığı ve Güvenliği çalışmalarında sosyal projelerde önemli işlere imza attığını vurguladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da konuşmasında Türk Metal ve Bosch arasında devam eden sözleşme süreci için yetki ve yargı aşamalarından sonra sözleşme süreçlerine gelinmesi ile tarafların en kısa zamanda anlaşma sağlayacağına inandığını belirtti. Bosh’un başarısında Bosch emekçilerinin payının yadsınamayacak kadar önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Kavlak daha sonra Bosch yönetimi Bursa Mülki idare amirleri ile birlikte yeni fabrikanın kurdela kesme törenine katıldı, hep birlikte kurdela kesildi.

Toplantıya Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun ve Busa/da faaliyet gösteren şubelerimizin başkanları ve yöneticileri katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol