BOSCH EMEKÇİLERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK
BOSCH EMEKÇİLERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak sözleşme süreci başlayan ve uyuşmazlık zaptı tutulan Bosch İşyerimizin emekçileri ile bir araya geldi, mağduriyete son verileceği mesajını verdi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak yetki süreci tamamlanan sözleşme süreci başlayan Bosch işyeri için Bursa'da Bosch emekçileri ile bir araya geldi. Yetki ve sözleşme süreci üzerine bir konuşma yapan Genel Başkanımız Kavlak; Bosch emekçilerinin yıllarca mağdur edildiğini ve bu mağduriyetlerine son verileceğini söyledi. Bosch Yönetimi'ne seslendi; "geçmiş dönemde bu çarkı döndürenlere borcunuzu ödeyin, geçmiş dönemin mağduriyetini giderin" dedi.

Kavlak'ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Salona büyük heyecan, kararlılık ve dayanışma hakimdi. 

Konuşmasına devam eden Kavlak; Bosch Yönetimi'ni emekçilerinin sesine kulak vermeye çağırdı:

Bizi sınamaya kalkmasınlar. Çünkü, Bizim için pazarlık masasında, Bosch işçisinin, fedakarlığı, özverisi ve disiplini var. Zor günlerde ödediği ağır bedeller var. Büyük mağduriyet var. Bosch'u rakipsiz kılan, disiplinli, eğitimli, kaliteli emek var. Kazandırılan onca kalite ödülü, kırılan kar rekorları var.  Bizim masamızda bunlar var. Bizim bunlardan  ödün vermemizi kimse beklemesin. Ve şundan emin olun ki, gemileri yaktık, geri dönüş yok artık, yok, yok, yok. Son kez, Bosch yönetimine sesleniyorum: Bu sözleşme 

sizin için büyük bir fırsattır. Geriye dönük bu sözleşme, sizin için, Türk Metalliyle barışma, kucaklaşma fırsatıdır.  Çalışanın yüzünü güldürme, yeniden güven kazanma, İş barışını sağlama fırsatıdır. Borç ödeme fırsatıdır. Bu fırsatı kaçırmayın...

Size sunduğumuz pazarlık masası rakamlarıdır. Pazarlıktan kaçmayın. Kaçarsanız, 

bizi eyleme zorlamayın, O zaman, bu rakamları da bulamazsınız. O zaman, bu günleri çok ararsınız, çok. Gelin, bugünün küçük hesaplarından vazgeçin.

Kavlak Bosch emekçilerine seslenerek birlik ve beraberlikten taviz verilmemesi gerektiğinin Altını şu sözlerle çizdi:

Yiğit, vefakar, cefakar Bosch işçileri, Biliyorum çok mağdur oldunuz. Çok yıprandınız. Ama şimdi öyle bir noktadayız ki, En küçük bir zayıflık, Bizi yenilgiye uğratır. Öyle bir noktadayız ki, Şimdi her zamankinden daha güçlü olmalıyız. Uzun bir sürecin, En zorlu aşamasının başındayız. Neler yaşayabileceğimizi, Neler yaşanabileceğini sizlere anlattım. Şimdi sizden, onay bekliyorum, olur bekliyorum. Destek istiyorum. Mücadeleye hazır mısınız? 

1000'in üzerinde Bosch Emekçisi salona kadar yürüyüş yaparak geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Merinos kavşağında buluşarak toplantının yapılacağı salona doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar ve alkışlar hiç susmadı. "Gemileri yaktık artık dönüş yok, Direne direne kazanacağız, Başkan ilerle işçiler seninle, Başkan işçi el ele beraber greve, İşte Başkan İşte Sendika sloganları atıldı. Sloganlar salonda da sürdürüldü. 

Toplantıya yalnızca Bosch emekçisi katıldı, ayrıca Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer, Genel Mali Sekreterimiz İsmail Dursun Bursa bölgesindeki şube başkanlarımız ve TÜRK-İŞ Bölge temsilcimiz Sabri Özdemir katıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol