BOSCH’TA YETKİMİZ KESİNLEŞTİ…
BOSCH’TA YETKİMİZ KESİNLEŞTİ…

Bugüne kadar, mahkeme mahkeme dolaşarak  BOSCH’ta çalışan emekçilerin mağduriyetine yol açan Birleşik Metal ’in bütün  hayalleri ‘boşa’ çıktı.


Bosch çalışanlarını, mağdur etmekten başka bir amaca hizmet etmeyen sıfırcı sendika, Yargıtay’dan da elleri boş olarak döndü… Yargıtay 22. Hukuk Dairesi verdiği kararla, Bursa 3. İş Mahkemesi’nin kararını onayarak  tüm itirazları reddetti.

Bilindiği gibi Çalışma Bakanlığı, Bosch İşyerleri için, ‘yetkili’ sendikanın Türk Metal olduğunu tespit etmiş, ancak  bu karara, Birleşik Metal İş Sendikası itiraz etmişti.

Bursa 3. İş Mahkemesinde görülen dava daha ilk duruşmada temelsiz olduğu gerekçesiyle reddedilmiş, ancak temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay  22. Hukuk Dairesi, Yerel Mahkeme kararını usulen bozmuştu. Yeniden Bursa 3. İş Mahkemesi’nde görülen davada Bilirkişi incelemesi sonucunda, Bakanlık tarafından tespit edilen üye sayılarının değişmediği görülmüş ve Yerel Mahkeme, Birleşik Metal iş’in itirazlarını ikinci kez reddetmişti.

İşte Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’ne temyiz başvurusunda bulunarak Bursa 3. İş Mahkemesinin red kararına  bir kez daha itiraz eden ‘sıfırcıların’ son çırpınışlarına da  tokat gibi cevap geldi. Artık Yargıtay’ın verdiği bu kararla,Bosch’taki yetki mücadelesini sendikamız TÜRK METAL’in kazandığı yargı tarafından kesin olarak tescillenmiş oldu.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Yargıtay’ın kararı üzerine yaptığı açıklamada, “Bu süreç içerisinde  Türk Metal’e bağlılıklarını her fırsatta ortaya koyan Bosch emekçilerine teşekkür ediyorum. Karar, Bosch çalışanlarına ve sendikamız camiasına hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol