BREZILYA METAL İŞÇİLERİ SENDIKASI GENEL KURULUNDAYIZ
BREZILYA METAL İŞÇİLERİ SENDIKASI GENEL KURULUNDAYIZ

Genel Sekreterimiz Yücel Yücel ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Murat Salar Brezilya Metal İşçileri Sendikası Cnm/Cut Genel Kuruluna katıldı. Uluslararası Sendikacılarla görüşmeler gerçekleştirildi.


12-17 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılması planlanan Brezilya Metal İşçileri Sendikası Cnm/Cut Genel Kurulu, Guarulhos, SP'de başladı. Genel Kurulu izlemek üzere Genel Sekreterimiz Yücel Yücel, İstanbul Şube Başkanımız Murat Salar ve Dış İlişkiler Sorumlumuz Devrim Duman Brezilya'da bulunuyorlar.

IndustriALL üyesi sendikanın dokuzuncu genel kurulunun ilk gününde sendikanın kadın üyeleri için genel üye toplantısı yapıldı. Uluslararası sendikalardan katılımın oldukça yoğun olduğu ikinci ve üçüncü günlerinde genel kurul, "Sektörde İnsan Onuruna Yakışır İş için Küresel Eylem" ve "Çalışma Dünyasında Irkçılık Karşıtı Uygulamalar" başlıklı iki uluslararası seminerler ile devam etti. İlk seminer, ITUC Başkanı Joao Felicio; IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Fernando Lopez ve TUCA- CSA Genel Sekreteri Victor Baez'in konuşmalarıyla başladı. Amerika'dan UAW Mali Sekreteri Gary Casteel, Rusya'dan ITUWA Başkanı Alexei Etmanov, Almanya IG Metall, Endenozya ve Arjantin'den sektör sendikaları temsilcilerinin sunumları ile ilk seminer sona erdi.

Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadele konusunun ele alındığı ikinci seminer, ABD'li ünlü aktör ve yönetmen aynı zamanda sivil haklar savunucusu olan Danny Glover'ın açılış konuşması ile başladı.
Cnm/Cut'ın Dokuzuncu Genel Kurulunun resmi açılışına İşçi Partisi (PT) Başkanı ve iki dönem devlet başkanlığı yapmış olan Lula'nın konuşması damga vurdu. 17 Nisan'da sona erecek olan genel kurul devam ediyor.

Lula ile görüşme imkanı bulan Yücel Yücel, IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Fernando Lopez ile de bir görüşme gerçekleştirdi

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol