BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM!
BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM!

Bursa 3 Nolu Şubemizin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, MESS ile yürüttüğümüz toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşmemizi değerlendirerek, sürecin kimsenin inkâr edemeyeceği, kimsenin unutamayacağı tarihe geçen bir zaferle tamamlandığını söyledi. “Tarihe geçen bir zafer kazandık. Ama bu zaferden daha büyük olan bizim davamızdır. Bu dava, yüzbinlerin ortak davasıdır. Milyonlarca işçinin ekmek kavgasıdır. Ekmek kavgası, bizim ortak kavgamızdır. Bizim kavgamız da ortaktır, zaferimiz de ortaktır. Bu zafer, hepimizindir. Hepimizin ortak eseridir. Onun için en yenisinden en kıdemlisine bütün kardeşlerime en büyük katkıyı yapan üyemizden, karınca misali bir damla su taşıyana kadar herkese, katkısı olan, bize inanan, yağmur demeyen, kar demeyen, soğuk demeyen herkese, tekrar tekrar teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasına BOSCH sözleşmesini hatırlatarak devam eden Genel Başkanımız Kavlak, BOSCH sözleşmesi kendisinden çok daha iyi sözleşmelerin kapısını açtığını, BOSCH ile çıtayı yükselttiğimizi ve bir daha aşağı indirmediğimize dikkat çekerek  şunları söyledi: “Bizim için sendikal mücadelede bir son yoktur. Asla durmayacağız. Hep daha ileri, daha ileri gideceğiz. Ne yaparsak yapalım, mutlaka bir öncekinden daha iyi olacak. Aslında bu sözleri daha önce de söylemiştim. Nerede söylediğimi hatırlıyor musunuz? BOSCH sözleşmesini imzaladığımızda söylemiştim. BOSCH sözleşmesi, kendisinden çok daha iyi sözleşmelerin kapısını açacak demiştim. Bu sözleşme, ücretlerde sıçrama noktası olacak demiştim. Öyle de oldu. Şimdi size soruyorum. BOSCH’tan sonra imzaladığımız sözleşmeler iyi oldu mu? Evet oldu. Gerçekten o gün BOSCH sözleşmesini öyle imzalamasaydık, Bugün de bu rakamları yakalayamazdık. O gün hatırlayın ne demiştim ‘bizi öldürmeyen yara bizi güçlendirir’ demiştim. Biz o süreçten güçlenerek çıktık. BOSCH sözleşmesi, bizim tarihimizdeki zafer dolu sayfalardan sadece biridir. Biz, orada durmadık. BOSCH’tan sonra imzaladığımız her sözleşme, BOSCH’tan daha iyi oldu. Öyle ki, BOSCH sözleşmesi artık çok geride kaldı. Hatırlayın, ben o gün Türk Metal üyesine söz vermiştim: BOSCh’la çıtayı yükselttik. Bir daha indirmeyiz demiştim. İndirdik mi? İndirmedik. Her gün, her gün daha yukarıya çıktık. Yani dostlarım demem o ki; biz sadece kendimizle yarışıyoruz. Bizim rakibimiz yok. Bakın, biz taslağı açıklayınca bazı zavallılar ne yaptı? Televizyon televizyon dolaşıp, Türk Metal çok istedi, Türk işçisine bu kadar zam çok dedi. Size soruyorum, dedi mi? Dedi mi? Dedi. Peki, sonra ne yaptı? Ben sözleşmeyi imzaladıktan bir saat sonra daha benim attığım imzanın mürekkebi kurumadan, koşa koşa gidip, tıpış tıpış fotokopisine imza attı. Be hey gafil, bundan sonra kendi başına iş yapma, boyundan büyük işlere kalkışma, bak biz buradayız, gel bize danış. Biz, o çok dediğin rakamları, bilimsel yöntemlerle, rasyonel biçimde ve bir mantık çerçevesinde hazırladık. Sen onu anlayamazsın. Onun için, sonradan mahcup olacağına önceden gel, bir bilene sor, danış, sana yardımcı olalım. Senin yok ama bu sayede, belki bizim senin üyene bir faydamız olur. Ne de olsa, onlar da bizim emek kardeşlerimiz.”

Üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek adına mücadelemize devam ettireceğimizi belirterek konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “…şimdi yeni sayfaya yazmaya başlıyoruz. Sizin hayatınızı kolaylaştırmanın hesabını yapıyoruz. Geçmişte zorunlu olarak devre dışı bıraktığımız bazı projeleri, yeni hazırladığımız bazı planları nasıl işleme sokarız onun hesabını yapıyoruz. Sizin hayatınızı nasıl kolaylaştırırız onun çabası içindeyiz. Bizim için asıl önemlisi sizin hayatınızı kolaylaştırmaktır. Onun için önce hayatınızı ne zorlaştırıyor onu anlayacağız. Bunun için önce üyemizin profilini çıkaracağız. Tatilinden günlük tüketimine çocuğunun eğitiminden sağlığına, beğenilerinden alışkanlıklarına kadar hayatının her alınana dokunacağız. Size söz veriyorum bütün güçlükleri aşmanızda yanınızda olacağız. Kaynaklarımızı bunun için seferber edeceğiz. Sizin hayatınızı kolaylaştıracağız bunun için mutlaka ama mutlaka bir yol bulacağız. Bulamazsak o zaman bir yol açacağız. Hani, Büyük komutan Hanibal’in ordusu binlerce askeri, yüzlerce filiyle ilerleyemez hale gelmiş. Alp dağlarında sıkışıp kalmış. Komutanları Hanibal’a gelip, yol bitti, buraya kadar demişler. Ama zafer kazanmak için yemin eden Hanibal yol bitmez ya bir yol buluruz ya da biz bir yol açarız demiş. O misal, biz de öyle yapacağız. Başarmak için ya bir yol bulacağız. Ya da kendimize bir yol açacağız. Öyle ya da böyle, ama illa ki zafere ulaşacağız. Zafere kadar durmayacağız” dedi.

Genel Kurul salonuna yüzlerce üyemizin coşkulu karşılaması ile giren Genel Başkanımız Kavlak’ı, salonda da binin üzerinde üyemiz alkış ve sloganlarla karşıladı. Genel Başkanımızın Genel Kurulda gerçekleştirdiği konuşması ise üyelerimizin attıkları alkış ve sloganlar nedeniyle sık sık kesildi. Bursalı üyelerimiz Genel Başkanımıza ve sendikamıza olana desteklerini ve güvenleri Genel Kurul’un başından sonuna kadar hissettirdiler.

Bursa 3 Nolu Nolu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına Genel Başkanımız Pevrul Kavlak seçilirken, Divan Başkan Vekilliklerini Genel Başkan Yardımcımız Mesut Gezer ile Gemlik Şube Başkanımız Kemal Durmaz yürüttü.

TÜRK-İŞ 8’inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, Çoşkunöz İnsan Kaynakları Direktörü Göktaş Tetik, Beyçelik Gestamp Endüstri İlişkileri Yöneticisi Faruk Genç, Şahince Otomotiv Genel Müdürü Özgür Şahin, Şahince Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Bülent Şahin, Şahince Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Derindere, B Plas İnsan Kaynakları Müdürü Kadri Özfındıklı, Matay İnsan Kaynakları Şefi Elif Göknil’in katıldığı genel kurula çok sayıda davetli ve üyemizde katıldı.

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına İsmail Türk, Şube Sekreterliğine Yusuf Aydoğan, Şube Mali Sekreterliğine Mustafa Karaağaç, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Bayram Kütük ve Şube Eğitim Sekreterliğine Ufuk Bayram seçildiler.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol