“BU SÖZLEŞME HEPİMİZİN ESERİ OLACAK”
“BU SÖZLEŞME HEPİMİZİN ESERİ OLACAK”

2014 – 2016 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi öncesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimiz ve Şube Kurullarımız Ankara’da bir araya gelerek sözleşme taslağı hazırlıklarına başladı.


2014 – 2016 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi öncesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimiz ve Şube Kurullarımız Ankara’da bir araya gelerek sözleşme taslağı hazırlıklarına başladı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; sözleşme çalışmalarının başlatan bir konuşma yaptı. Toplantının önemine vurgu yaptığı konuşmasında “Sendika tarihçileri, bir gün, bugünü mutlaka yazacak. Bugün, sendikal tarihe bir dönüm noktası olarak yazılacak. Dünyada ilk kez, bir sendika, toplu sözleşme sürecine, bu kadar geniş katılımlı bir toplantı ile başlıyor” dedi. İlk kez, bu kadar açık, bu kadar şeffaf, bu kadar dürüst bir yöntemle, taban, ilk kez, doğrudan müdahaleyle taslağı biçimlendiriyor diyen Kavlak; “bu toplantı ile artık, temsili değil, doğrudan sendikacılık dönemi başlıyor. Bunu dünyada ilk kez, biz gerçekleştiriyoruz. Türk Metal gerçekleştiriyor. Siz gerçekleştiriyorsunuz” diye sözlerine ekledi.

Kavlak konuşmasında Türkiye’de ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi. Hazırlanacak olan sözleşmenin bu gerçekler ışığında hazırlanacağını bildirerek; “Ben sizin, aklınızı kullanacağınıza, gerçeklerden hareket edeceğinize, ayağınızı yere basacağınıza, inanıyorum. Çözüm önerileriyle geleceğinizi biliyorum. Bu taslağa büyük katkı yapacağınıza inanıyorum.” Dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Kavlak’ın konuşması yoğun bir ilgi ve dikkatle izlendi.

Kavlak konuşmasında sözleşme taslağının nasıl hazırlanacağı konusunda da bilgi verdi. Sözleşme taslağı hazırlamanın nasıl zor olduğu belirten Kavlak; konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Genel Merkezden, yukarıdan gelen bir taslağı savunmak, her zaman kolay değildir. Ben de aranızdan geldim, iyi bilirim. Ama inanın, taslak hazırlamak da bir o kadar zordur. Şimdi, siz de bunu öğreneceksiniz, buna tanıklık edeceksiniz. Binlerce, on binlerce hatta yüzbinlerce üyemizin beklentisini tek bir potada eriteceksiniz. Farklı istekleri, farklı ihtiyaçları tek bir noktada buluşturacaksınız. Çalışma koşulları birbirinden tamamen farklı olan ana sanayi işçisi ile yan sanayi işçisi için tek bir oran belirleyeceksiniz. Genç, kıdemli, evli, bekar, çocuklu, çocuksuz, beklentisi birbirinden çok farklı emekçileri tek bir denge noktasında buluşturacaksınız. Biliyorum, bu zordur. Bakın, burada ana sanayide faaliyet gösteren, karlı şirketlerden gelen arkadaşlarımız var. Ama hemen yanlarında, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olan, yan sanayideki işyerinden temsilciler var. Herkesin, her işyerinin derdi başka… Ama herkes birbirini dinleyecek, anlayacak. Herkes birbirini ikna edecek. İşte herkesin ikna olduğu o nokta, bizim denge noktamız olacak. O nokta, bizim taslaktaki hareket noktamız olacak. Taslağımız böyle oluşacak.  

Genel Başkanımız Kavlak’ın konuşmasının ardından Genel Merkezimiz Basın Sorumlusu Mustafa Kemal ŞEN sosyal medya kullanımı üzerine bir seminer verdi. Ardından Genel Merkez Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Oğuz Bedir geçmiş dönemlerdeki sözleşmeler ve şu anda hazırlanan sözleşme taslağına dair bilgiler verdi. TÜRK-İŞ Araştırmacısı Enis Bağdadioğlu da Türkiye ve dünyanın ekonomik gidişatı üzerine bir konuşma yaptı.

Bütün katılımcıların bir araya geldiği toplantı sonrasında toplu bir fotoğraf çekimi yapıldı. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol