BU TABLO İLE GURURU DUYUYORUZ
BU TABLO İLE GURURU DUYUYORUZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Tofaş Fabrikası'nda Doblo Amerika'nın Üretim Ve İhracat Töreninde konuştu, “Bu tablo, sendikaların ülke ekonomisine yaptığı katkının resmidir” dedi.


Genel Başkanımız Pevrul Kavlak Bursa’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Tofaş Fabrikası'nda Doblo Amerika'nın Üretim ve İhracat Töreninde konuştu. “Bu başarı hikâyesi, gözünü budaktan sakınmayan, kahraman Türk Metal üyesi emekçilerin alın teriyle yazılmaktadır dedikten sonra “bu tablo, emeğin örgütlü olmasının, yani, sendikaların ülke ekonomisine yaptığı katkının resmidir” diyerek üretilen yeni modelde bu modelin ihracatında Türk Metal’in ve Tofaş emekçilerinin önemine dikkat çekti.

Konuşmasında yeni modelde emeği geçen herkese teşekkür ederek tebriklerini ileten Kavlak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün burada bizleri bir araya getiren bu yeni ticari araç modelinin, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, üretiminin her aşamasında alın teri olan Türk Metal üyesi emekçi kardeşlerimi, gönülden kutluyorum.  Başta Tofaş olmak üzere, Türkiye’nin otomotiv sektörünün başarı hikâyesi, ağırlıklı olarak bu topraklarda,  yani Marmara Çanağı ve Bursa’da yazılmaktadır. Her türlü riski göze alarak Reel sektöre yatırıma devan eden Sanayicilerimizi yürekten alkışlıyorum. Fakat unutulmamalıdır ki bu başarı hikayesi, gözünü budaktan sakınmayan, kahraman Türk Metal üyesi emekçilerin alın teriyle yazılmaktadır. Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu iş yerlerindeki üretim süreçlerine bakıldığında, ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılacaktır. İşverenle birlikte yürüttüğümüz ortak eğitim projeleri, İşçilerimizin mesleki performansları kadar, yaşam kültürlerini de etkilemiştir. Bugüne kadar, 120 bin işçi, eğitimlerden yararlanmış ve bu eğitimler, uluslar arası çalışma örgütü tarafından Örnek eğitim olarak tescil edilmiştir. Böylece ortaya, Üreten, sorumluluk sahibi, dürüst ve çalışmaktan kaçmayan Örnek Türk emekçisi çıkmıştır. Bu tablo, emeğin örgütlü olmasının, yani, sendikaların ülke ekonomisine yaptığı katkının resmidir.

Açılışta konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yatırım hakkında bilgi verdi,  “bu yatırımlar Tofaş mühendisliğinin ve işçiliğinin küresel alandaki başarısını açıkça ortaya koyuyor” dedi. Konuşmasında şunları ifade etti:

 “Bugün uluslararası pazarlara sunduğu araçlar ile ülkemizin küresel ölçekte başarıyla temsil ediyoruz. Otomotivin beşiği Amerika’ya araç ihraç etme başarısını gösterdi. Bunu Türkiye’de sadece Tofaş’ın gerçekleştirdiğini bilmenizi isterim. Bu gelişim sürecinde şirketin değil tedarikçilerin gelişimine de çok önemli rollere yöneldi. İş ortaklarının dünya pazarlarına açıklamalarını destek verdi. Bu başarının en önemli kilometre taşlarından birisi Doblo oldu. Doblo, kendi segmentini oluşturan ilk yerli üretim taşıt oldu. Ardından Fiorino projesini başarıyla üstlenen şirketimiz Peugeot, Citroen ve Opel gibi dünya markaları için üretim yapar bir konuma geldi. Topfaş’ın Ar-Ge, mühendislik ve insan kaynağı yatırımları kısa ürede meyvesini verdi. Araçlarımızı 80’den fazla ülkeye ihraç etmeye başladık. Doblo ve Fiorino ile birlikte ülkemizin Avrupa dışına araç merkezi olmasının yolu açıldı.” Dedi ve sözlerinin devamında yatırımları hız kesmeden devam ettireceklerini dile getiren Koç, “Doblo’nun ardından sedan ve hatchback olmak üzere 3 yeni araç modeli ile devam edeceğiz. Toplam yatırım miktarı 1,4 milyar dolara ulaşıyor. Bu yatırımlar Tofaş mühendisliğinin ve işçiliğinin küresel alandaki başarısını açıkça ortaya koyuyor” dedi.

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında gerçekleştirilen törene, Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bilim Sanayi Bakanı Fikri Işık ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve TOFAŞ CEO’su Kamil Başaran katıldı.

Törende konuşan Tofaş CEO'su Kamil Başaran, " Tofaş'ın Fiat-Chrysler dünyasında ayrı bir yeri olduğunu söyledi, ayrıca, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde binek ve ticari üreten tek fabrikayız" dedi.

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bugün gurur günü. Hem Tofaş için Koç Holding için Fiat için hem Bursa ve ülkemiz için gurur günü. Bütün Koç Holding, Tofaş ve Fiat, Chrysler yetkililerini ve buna emekle katkı veren emekçi kardeşlerime teşekkürü borç biliyorum. Eminim rahmetli Vehbi Koç burada olsaydı, ‘imkan varsa bende varım demesinin’ sözünün hayata geçmesinden büyük memnuniyet duyardı. Rahmetle anıyorum. Doblo Amerika’nın ihracata başlaması törenine katılmaktan büyük gurur duyuyorum.” dedi.  Türkiye’nin ürettiği otomobil sayısının katlanarak arttığına dikkat çeken Davutoğlu, şöyle konuştu: 2002’de 57 bin araç üretiyorduk. Şimdi bunun neredeyse yarısı Doblo Amerika olarak ihraç edilecek. Toplam 3,2 milyar dolar. Otomotivin 2002’deki ihracatının neredeyse toplamı kadar sadece Doblo ihraç edilmiş olacak. Bu ölçeğin ne kadar büyüdüğünü gösteren çok önemli bir rakamdır. Bu üretim, reel sektörün üretim kapasitesi, ihracat ve ihracatın hedefi açısından yani ihracatın Kuzey Amarika’ya yapılıyor olması çok önemlidir.”

Törenin bitmesiyle birlikte toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Tofaş emekçilerinin de bulunduğu kapanışta renkli görüntüler ortaya çıktı. Daha sonra Genel Başkanımız Kavlak Tofaş emekçileriyle yemekte bi araya geldi ve sohbet etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol