BU ÜLKEYE, BU MİLLETE, BU BAYRAĞA, BU DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ
BU ÜLKEYE, BU MİLLETE, BU BAYRAĞA, BU DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, Ford Otosan’ın Eskişehir İnönü Fabrikası ve Gölcük Yeniköy Fabrikası’nda düzenlediği Açık Kapı toplantılarına katılarak “bu ülkeye, bu millete, bu bayrağa, bu demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.


Ford Otosan Otomotiv işyerinin 26 Temmuz tarihinde Eskişehir İnönü Fabrikasında, 27 Temmuz tarihinde ise Gölcük Yeniköy Fabrikası’nda düzenlediği Açık Kapı toplantılarına Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel de katıldı. Genel Başkan Yardımcımız Yücel Yücel, her iki toplantıda da Ford Otosan çalışanı üyelerimize hitaben birer konuşma yaptı. Genel Başkan Yardımcımız Yücel, her iki fabrikada da yaptığı konuşmada sendikal sorunları konuşmanın uygun olamadığı bir dönemde olduğumuzu ifade ederek, 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında şehit olan ve o günden itibaren tüm yurtta meydanları dolduran demokrasi nöbetçilerine borçlu olduğumuzu dile getirerek şunları söyledi:Borcumuz var. Hem de ağır bir borç, canını hiçe sayarak, bayrama gider gibi, düğüne gider gibi, sokağa çıkanlara, kurşunlara göğüs gerenlere, tankların altına yatanlara, demokrasiyi savunanlara, büyük, hem de çok büyük bir borcumuz var. Vatan hainlerine, kalleşlere, yılanlara, çıyanlara dur diyenlere, borcumuz var. Şehitlerimize, gazilerimize büyük, hem de çok büyük bir borcumuz var. O gece kendisini değil, ülkesini, milletini, bizi, hepimizi, bugünümüzü, yarınımızı, geleceğimizi düşünenlere borcumuz var. Medet’e borcumuz var. Demokrasi aşkıyla alana çıkan ancak, alçakların kurşunlarıyla şehit düşen Arçelik’teki temsilcimiz Medet Ekizceli’ye borcumuz var. Bu borç bir teşekkürle ödenemeyecek kadar ağırdır. Bu borç ancak ve ancak bu ülkeye, bu millete, bu bayrağa, bu demokrasiye sahip çıkarak ödenebilir. Bu asil milletin bir ferdi olarak zaten görevimizdi. Ama artık hem bir görev, hem de demokrasi şehitlerimize borcumuzdur.”

Genel Başkan Yardımcımız Yücel, konuşmalarının devamında Ford Otosan Otomotiv çalışanı üyelerimize seslenerek demokrasimize sahip çıkmaya devam edin diyerek şunları söyledi: “Sizden de tek isteğim var. Kimsenin oyununa gelmeyin kılıktan kılığa giren hainlere fırsat vermeyin. İşinize, aşınıza, emeğinize, ülkenize, milletinize, bayrağınıza sahip çıkın. En az onlar kadar önemli olan demokrasimize sahip çıkın. O zaman emin olun ne olursa olsun, sorun ne kadar büyük mesele ne kadar karmaşık olursa olsun çözeriz.” 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol