BURSA 1 NOLU ŞUBEMİZİN 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI.
BURSA 1 NOLU ŞUBEMİZİN 3. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI.

Bursa 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurulu Açılış Programı’nda, Bursalı metal emekçilerine seslenen Genel Başkanımız Pevrul Kavlak; “Eğer bu ülkede birileri sanayiden, üretimden, kaliteden konuşacaksa, bu başarı öyküsünü anlatacaksa o zaman mutlaka Bursa’dan, yani ülkemiz sanayisinin kalbinden söz etmelidir. Eğer bu ülkede birileri bu başarının arkasındaki güçten, emekten, fedakârlıktan, disiplinden, çalışkanlıktan. O büyük gücün vefasından, yiğitliğinden, özverisinden söz edecekse o zaman mutlaka Bursa emekçisinden söz etmelidir. Ve her şeye rağmen yeniden ayağa kalkmaktan, mücadele etmekten, ülkesine, milletine bağlılıktan, işyerine, örgütüne, sendikasına sahip çıkmaktan söz edecekse o zaman mutlaka ve mutlaka Bursalı Türk Metalcilerden söz etmelidir. O yiğitlerden, sendikasına sahip çıkan Türk Metal’e selam duran o aslanlardan söz etmelidir.” dedi.

Bursa 1 Nolu Şubemizin 3. Olağan Genel Kurul açılış programı 22 Aralık 2018 Cumartesi günü Bursa’da yapıldı. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Genel Kurul Delegeleri tarafından Divan Başkanlığına seçildiği genel kurulda Divan Başkan Vekilliklerini Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ ile Bursa Emek Şube Başkanımız Nizamettin Bilik yürüttü.

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın konuşmasından bazı satır başları;

“BOSCH sözleşmesini imzaladığım için bir an bile pişman olmadım.”

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 2017-2019 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde sendikamız Türk Metal’in üyeleri ile birlikte büyük bir zafere imza attığını dile getirerek başladığı konuşmasında, bu zaferin aynı zamanda bir stratejinin ürünü olduğunu belirterek şunları söyledi: “MESS Sözleşmesi, rastlantıyla elde edilmiş bir başarı değildir. Aksine aylarca hatta yıllarca titizlikle uyguladığımız bir stratejinin ürünüdür. Bu zafer ilmek ilmek ördüğümüz hassas bir çalışmanın sonucudur. Bakın 2015 yılında burada, sizlerle birlikte BOSCH sözleşmesini imzalarken sadece bir sözleşmeye değil, bir tarihe imza attık. Yeni bir döneme imza attık. Sizin 38 aylık mağduriyetinize son verirken, sizin yüzünüzü güldürürken aslında yüzbinlerin geleceğine imza attık. Türkiye işçi sınıfı için daha iyi, daha güzel, daha mutlu bir geleceği burada BOSCH’ta sizinle birlikte inşa ettik. Direndik, mücadele ettik, kazandık. O günlerde Bunun bir dönüm noktası, yepyeni bir başlangıç olacağını söylemiştim. Artık yeni bir dönemin başladığını, çıtanın artık çok daha yukarıda olduğunu bundan böyle alın terinin hak ettiği karşılığı alacağını, herkesin yüzünün güleceğini, hepsini ama hepsini söylemiştim. Hatırlayın sizin o sözleşmenizin ardından adeta kıyamet koptu. Ciddi sorunlar yaşadık. Büyük badireler atlattık. Ancak sevgili dostların inanın BOSCH sözleşmesini imzaladığım için bir an bile pişman olmadım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Bir an bile tereddüt etmeden yine imzalarım. Yine huzursuzluk çıkar mı? Varsın çıksın. Yine sorun olur mu? Varsın olsun. Biz, doğruyu yapalım da, ne olacaksa olsun. Biz, hak için mücadele edelim de, bunun bedeli olacaksa olsun. Bizim bütün üyelerimizin fazladan aldığı her kuruş onlara helal olsun.”

“Attığımız her imza gücünü bir önceki imzadan almış, yeni başarıların yolunu açmıştır.”

2015 yılında sendikamızın imzaladığı BOSCH sözleşmesinin, birbiri ardına gelecek zaferlerin başlangıcı olduğunun önemine vurgu yapan Genel Başkanımız Kavlak; “2015 yılında sendikamızın imzaladığı BOSCH sözleşmesinin birbiri ardına gelecek zaferlerin bir başlangıç olduğuna dikkat çeken Genel Başkanımız Kavlak; “Dostlarım bizim o günkü stratejik hamlemiz, bize MESS sözleşmesinde başarı getirdi. Yüzyılın sözleşmesi, işte bu planlamanın bir sonucudur. Dikkatli analiz edildiğinde önce BOSCH sözleşmesi ardından Erdemir ile başlayan, Tİ Otomotiv ve Ficosa ile devam eden birçok münferit sözleşme ve nihayet MESS sözleşmesi zincirleme bir reaksiyon olmuştur.  Sonrasında attığımız her imza gücünü bir önceki imzadan almış, yeni başarıların yolunu açmıştır. Ve açmaya da devam edecektir. Bakın burada size zafer elde etmenin sırrını, Başarının formülünü veriyorum. Hedefe ulaşmanın tek yolu, bir ve beraber olmaktır. Bizler; akılda, yürekte, bilekte bir ve beraber olduk.  Böyle olduktan sonra isterse bütün dünya üzerimize gelsin, inanın vız gelir.” dedi.

“İster kriz deyin, ister başka bir şey, ne derseniz deyin ama sıkıntılı günlerin içinden geçiyoruz.”

Genel Başkanımız Kavlak, küresel ekonomik düzenin güçlü bir çalkantının içinde olduğuna dikkat çekerek devam ettiği konuşmasında, bu çalkantının etkilerinin sadece Türkiye’den değil, Dünyanın her yerinden hissedildiğini değinerek şunları söyledi: “Sizi birlik ve beraberlik içinde görmek beni mutlu ediyor. Çünkü özellikle son dönemde birliğe, beraberliğe o kadar çok ihtiyacımız var ki. Birbirimize sarılmaya, inanmaya, birlikte olmaya o kadar mecburuz ki. İnanın abartmıyorum. Çünkü önümüzdeki günler, hiç de kolay değil. Ne yazık ki küresel düzen, güçlü bir çalkantının içinde, bu çalkantının etkileri sadece Türkiye’den değil, Dünya’nın her yerinden hissediliyor. Finansal hareketlerin dengesizliği ile küresel ticaret ve kota savaşları bu ekonomik sarsıntının ana hatlarını oluşturuyor. Yetmezmiş gibi büyümeye, istihdama ve üretime yönelik global sorunlar da bu işin cabası oluyor. Bunun adına ister kriz deyin, ister başka bir şey. Ne derseniz deyin, maalesef yine sıkıntılı günlerin içinden geçiyoruz. İşte bu günler bizim için hayati önem taşıyor. Çünkü böylesi dönemlerde krizin faturasını hep emekçiler ödüyor. İşten atılanlar, işsiz, aşsız, ekmeksiz kalanlar hep emekçiler oluyor. Yani dostlarım sermayenin, siyasetin, para babalarının silah tüccarlarının yani dünyanın egemenlerinin yol açtığı bu büyük sorunların bedelini, biz emekçiler ödüyoruz.”

“Krizlerin aşılması, sorunların geride bırakılması için her türlü fedakârlığa ve diyaloğa açığız.”

Konuşmasına küresel düzenin içinde bulunduğu çalkantılı durumdan etkilenen işverenlere seslenerek devam eden Genel Başkanımız Kavlak; “Sorun yaşayan işyerlerimiz için konuşuyorum. Onlara sesleniyorum. Ve buradan açıkça söylüyorum. Ne yaparsanız yapın ama yaşanan bu krizin bedelini sadece bizim üzerimize yüklemeyin. Yaşadığımız finansal ve küresel zorluklardan dolayı sıkıntı içine düşen işverenlerimiz olabilir. Bunları zaman zaman görüyoruz, okuyoruz. Ancak bu işverenler, yaşadıkları sıkıntıdan kurtulmanın yolunu sadece işçi çıkartmak olarak düşünüyorlarsa hiç zahmet edip boşuna kafa yormasınlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Ekonomi zora girdiğinde ülke kritik süreçler yaşadığında, biz Türk Metal Sendikası olarak elimizi nasıl taşın altına koyuyorsak, aynı fedakârlığı muhataplarımızdan da bekliyoruz. Krizlerin aşılması, sorunların geride bırakılması için her türlü fedakârlığa ve diyaloğa açık olduğumuzu buradan bir kez daha altını çizerek dile getiriyorum. Evet, biz diyaloğa ve sıkıntıları birlikte üstlenmeye hazırız. Yeter ki insanları işinden, aşından etmeyin. Yeter ki insanları ekmeksiz, aşsız bırakmayın. Eğer sorunları yalnızca işçi çıkartmakla çözmeye kalkarsanız, sıkıntıya düştüğünüzde de tek başınıza kalırsınız. O zaman, ortada ne sosyal diyalog kalır. Ne de çalışma barışı kalır. Bizden söylemesi, tercih sizindir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Hep birlikte haykıracağız. Yok, öyle yağma, diyeceğiz. Biz artık tek başımıza bedel ödemek istemiyoruz. El ele vereceğiz, direneceğiz, işimize, aşımıza sahip çıkacağız.” dedi.

Konuşmasını, sendikamız Türk Metal’in üyesinden aldığı aidatı, üyesine ve ailesine harcayan bir sendika olmanın gururunu yaşadığını belirterek tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Gerek eğitim için, gerekse tatil için yaz boyunca otellerimiz doldu taştı. İsteyen üyelerimiz, olanaklarımız ölçüsünde aileleriyle birlikte otellerimizde konakladılar. Yalnızca bununla da kalmadık. BOSCH’taki duruşlardan yararlanarak, sizler için de eğitimler düzenledik. Son dönemde Ankara Akyurt’taki otelimizde, Bodrum’da, Antalya’da, Kıbrıs’ta toplam 1275 arkadaşımız eğitimlerimize katıldı. 600 arkadaşımız daha 23 Aralık’tan başlayarak bu eğitimlere katılacak.” dedi.

***

Bursa 1 Nolu Şubemizin açılış programı öncesi BOSCH işyerinde çalışan üyelerimizden oluşan “Kılıç Takımı” bir gösteri sahneledi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından ise kürsüye sırasıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BOSCH Endüstriyel İlişkiler Kısım Müdürü Mecit Taner ve Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çıkarak bir konuşma gerçekleştirdi. Genel Kurul konuşmalarının tamamlanmasından ardından, geçtiğimiz hafta düzenlenen 4. Uluslararası Mersin Maratonu’nda sendikamız Türk Metal’i temsilen yarışan TOFAŞ Şube Sosyal ve Kültürel Kulüpleri Atletizm Takımı’mız, 15 km’lik parkurda elde ettikleri 1.’lik ödülüne Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’a takdim ederek, gösterdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

***

Genel Kurula, Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri İsmail Dursun, TÜRK-İŞ 8. Bölge Temsilcisi Ruhi Biçer, Milliyetçi Hareket Partisi Sendikalardan Sorumlu Komisyon Başkanı Emin Uysal ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyemiz katıldı.

***

Tek aday listesinin olduğu genel kurulda Şube Başkanlığına Ali Noyan, Şube Sekreterliğine Ali Bayram, Şube Mali Sekreterliğine Ahmet Dündar, Şube Teşkilatlandırma Sekreterliğine Sercan Şahin ve Şube Eğitim Sekreterliğine Emre Özşişeci seçildiler.

 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol