BURSA ŞUBELERİMİZ BİNLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU
BURSA ŞUBELERİMİZ BİNLERCE FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Geçtiğimiz Ağustos ayında Bursa’nın Göynüklü Köyü’nde meydana gelen ve 80.000 metrekare alanın küle döndüğü arazide Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri anlamlı bir etkinliğe imza attı.


Bursa şubeleri başkanları,  şube yöneticileri, iş yeri temsilcileri, sendika üyeleri ve ailelerinin katılım gösterdiği organizasyonda binlerce çam fidanı toprakla buluşturuldu.

14 Kasım’da gerçekleştirilen bu etkinliğe ilişkin görüşlerini paylaşan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer; “ Türk Metal Sendikası olarak daha yaşanılabilir bir dünyanın olmazsa olmazı ormanlarımızın her geçen gün yanıp kül olmasına seyirci kalamazdık. Yeşil Bursa’mızın akciğerlerinden geçtiğimiz aylarda kopan bu koca parçanın telafisi için tüm üyelerimizle birlikte, sendikamızın da özünde, temelinde olan sosyal sorumluluk anlayışı ile bugün bir araya gelerek yanan araziyi yeniden canlandırmak için kolları sıvadık. Attığımız bu olumlu adımın Bursa’mıza, ülkemize, yarınlarımıza hayırlı olmasını ve diğer tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, dernek ve birliklere örnek teşkil ederek çığ gibi büyümesini temenni ediyorum. “ dedi.

Sayıları her geçen gün azalan, tahrip edilen, yanan yakılan ormanlarımıza, bozulan eko sisteme ve giderek betonlaşan çevreye duyarsız kalmayan Türk Metal üyelerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, minik elleriyle fidan diken çocuklar kendi geleceklerinin yeşertilmesine de tanıklık ettiler.

Ağaçlandırma projesine destek veren Delphi firmasından Türkay Öztürk ise böylesi bir etkinlikte yer alarak Bursa’ya, doğamıza ve dünyamıza katkıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Yalnızca doğayı seviyorum demekle doğasever olunmaz. Bunun gibi anlamlı ve etkili organizasyonlar düzenlemek, insanları teşvik etmek, ama en önemlisi varolanı korumak ve sahiplenmek biz doğaseverlerin en büyük görevi olmalıdır. “ dedi.

Açılan pankartlar ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından en kısa sürede böyle güzel ve anlamlı etkinliklerin artarak devam edeceği müjdesi verildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol