BURSALI METAL EMEKÇİLERİ TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE HAZIR
BURSALI METAL EMEKÇİLERİ TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNE HAZIR

Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmalarının dördüncü toplantısı Bursa Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimiz 13 Temmuz 2017 tarihinde Bursa Merinos Kongre Merkezi’nde yapıldı. Bursa Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimize Bursa, Bursa 1, Bursa 3, Bursa Emek, Bursa Osmangazi, Gemlik, TOFAŞ ve Biga 1 Nolu şubelerimizden gelen temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, üye beklenti anket sonuçlarını açıkladığı sunumla başlayan Bursa Bölgesi Genişletilmiş Temsililer Meclisimiz, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman’ın “Türkiye Ekonomisinde Makro Ekonomik Gelişmeler” adlı sunumunu ile devam etti.

Bursa Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimizde kürsüye son olarak Genel Başkanımız Pevrul Kavlak çıktı. Bursalı metal işçilerine seslenen Genel Başkanımız Kavlak, bugüne kadar verdiği her sözü tuttuğunu belirttiği konuşmasında “sözünü tutmuş biri olmanın gururuyla karşınızdayım” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasına şöyle devam etti. “Hatırlayın bütün işyerlerinde temsilciler seçimle gelecek dedim. Sakın yapma hele bu dönemde teşkilata zarar verirsin dediler. Ama ben size sözümü tuttum ve sandığı koydum. Ne oldu? 180 bin kişi oy kullandı. Tek bir şaibe olmadı. Yeni temsilci arkadaşlarımız canla başla teşkilat için çalışıyor. Sonuç kötü mü oldu? Hayır. Yeni şubeler kuracağız dedik. Daha etkin sendikal yapı için büyük işyerlerine şube açacağız dedik. Açtık mı? Açtık. Daha da açacağız. Yorulan arkadaşlarımızın yerine daha dinamik daha heyecanlı arkadaşlarla devam edeceğiz dedik. Ettik mi? Ettik. Üyemize 100 milyon lira dağıtacağız dedik. 118 milyon lira dağıttık. Kötü mü ettik? Asla. Bir yaraya merhem olduysak ne mutlu bize. Bütün sözlerimizi tuttuk. Bugüne kadar ne dediysem yaptım. Onun için kimse bana verdiğim sözü hatırlatmasın. Verdiğim hiçbir sözü unutmam. Sadece yerine getirmek için zamanını beklerim. Şimdi de öyle. Merak etmeyin, bazı sözlerim için zaman uygun hale geliyor. Sizden biraz daha sabır istiyorum. Kuşkusu olanlar yakın geçmişimize baksın yeter. Son birkaç ay içinde imzaladığımız sözleşmelere baksınlar yeter. Biz o sözleşmelerde başkaları için hayal olan işleri başardık. O sözleşmelerde imkânsızı gerçek yaptık. Onun için endişeye mahal yok. Hele sizde Türk Metal’in kadrolarında, umutsuzluğa hiç yer yok. Unutmayın sizler bu sendikanın belkemiğisiniz. Sizler bu teşkilatın gözbebeğisiniz. Neferlerisiniz. Yükü omuzlayan Türk Metal’i Türk Metal yapan sizlersiniz. Sakın! Bir an bile şüpheye kapılmayın bir an bile endişeniz olmasın. Hatırlayın birlikte neler başardık. Ne yollar yürüdük. Ne zaferler kazandık. Hiç endişeniz olmasın yine öyle olacak. Yine zafer kazanacağız. Bir kez daha her yere fabrikalara, atölyelere, dağa taşa Türk Metal yazdıracağız. Gün bugündür. Bugüne kadar ürettik, kazandırdık. Şimdi sıra bize geldi. Şimdi de biz kazanacağız.”

Bursalı metal emekçileri Genel Başkanımız Kavlak’a gösterdikleri yoğun ilgi ve destek gösterileri ile yaklaşan toplu sözleşme sürecine hazır olduklarını gösterdiler. Genel Başkanımızın salona girişi ve konuşması esnasında sık sık alkış ve slogan atan Bursalı üyelerimiz “Yuvana hoş geldin Başkan, Bursa ovası Türk Metal’in yuvası, dik dur eğilme bu işçi seninle, başkan ilerle Türkiye seninle, gemileri yaktık geri dönüş yok sloganlarını artarak Genel Başkanımıza ve sendikamıza olan destek ve güvenlerini gösterdiler.

Bursa Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimize UAMİF Genel Sekreteri İsmail Dursun, Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer ile Yusuf Ziya Odabaş’ta katıldı. Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmaları yarın (14.07.2017) İzmir’de, Ege Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi ile tamamlanacak.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol