BÜYÜK ACI İÇİNDEYİZ…
BÜYÜK ACI İÇİNDEYİZ…

13 Mayıs 2014 günü, akşam saatlerinde, SOMA’dan gelen acı bir haberle, millet olarak hep birlikte derin bir üzüntüyü yaşıyoruz.


 Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında, vardiya değişimi sırasında trafonun patlaması ve çıkan yangın sonucunda 200’ün üzerinde maden işçisi kardeşimiz hayatını kaybetmiş bulunuyor.

Tedbirsizliğin, denetimsizliğin kol gezdiği, insan hayatının ve emeğinin horlandığı bir ortamda, karşımıza çıkması kaçınılmaz olan bu elim kazada ölenlerin, yarattığı derin üzüntüyü, ailelerinin ve mesai arkadaşlarının çektiği acıyı, yüreğimiz acıyarak bizler de paylaşıyoruz. Artık, paketlenmiş taziye mesajları yayınlamak yerine, bu kazaları, işçilerin başına musallat eden tedbirsizliklere bir son verilmesini, yeni acılar yaşanmamasını istiyoruz.

Artık, konuşma zamanı değildir. Şimdi sözün bittiği yerdeyiz. Hiçbir söz, ölen arkadaşlarımızı geri getirmeyecek, hiçbir cümle, eş ve çocuklarının, anne ve babalarının yaşadığı acıyı dindirmeyecektir.

Türkiye’nin iş kazaları konusunda sahip olduğu utandırıcı durumdan kurtulması için, insan hayatını ciddiye alan, ona değer veren tedbirler, yaptırımlar ve yasal düzenlemeler yeniden gözden geçirilmek ve değerlendirilmek zorundadır…

Bu kaza, bundan sonra yeni acılar yaşanmaması için hepimize ders olmalıdır… Hepimizi yasa boğan bu kazada hayatını kaybeden Madenci Kardeşlerimize Allah’tan rahmet Ailelerine, Madencilere, Türkiye Maden-İş Sendikamız camiasına, Türk İşçi hareketine ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 

TÜRK METAL SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol