BÜYÜK DAVALARIN SENDİKASIYIZ
BÜYÜK DAVALARIN SENDİKASIYIZ

İsdemir Erdemir emekçilerinin buluşmasında ikinci toplantı Dididm Büyük Anadolu Resort Otelde düzenlendi. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak “Biz büyük işlerin, büyük davaların sendikasıyız”dedi.


İsdemir iş yerinde örgütlenme çalışmalarımızın devam ettiği süreçte Genel Başkanımız Pevrul Kavlak İsdemir-Erdemir emekçilerinin 2. kez buluştuğu Dididm Büyük Anadolu Resort Otel’de düzenlenen toplantıda konuştu. Kavlak; Çelik-İş’i işaret ederek; İsdemirli emekçilere “işimizin, davamızın, mücadelemizin ne kadar büyük ve kutsal olduğunu gördünüz. Biz büyük işlerin, büyük davaların sendikasıyız. Küçük işlere, küçük adamlara ayıracak zamanımız yok bizim” dedi. Kavlak konuşmasında buna rağmen bazı gerçeklerin ifade edilmesi ve bilinmesi gerektiğinin de altını çizerek İsdemirli emekçilerin nasıl mağdur edildiklerini anlattı.

Kavlak Erdemir’i örnek gösterdi. Erdemir Vakfının nasıl çalıştığını anlatarak bu sistemin Çelik – İş Sendikası tarafınca İsdemir’de uygulanamadığını ve üyelerini mağdur ettiğini dile getirdi.  Kriz döneminde ücretler aşağı çekildiği zaman üyelerin rahat edebilmesi için “Onlara Ereğli Vakfındaki aidatları nispetinde, 36 ay vadeli, faizsiz kredi verdik” dedi.

Kavlak konuşmasına şu şekilde devam etti:

Erdemir Vakfını iyi yönettiğimiz için verebildik. Erdemir'de çalışan arkadaşlarımız buradalar. Erdemir'de her işçimiz, isteğe bağlı olarak Vakfa aidat öder. 70 liradan 340 liraya kadar ne istiyorsa, bütçesi neye el veriyorsa onu öder. Bu paralar değerlendirilir. Hisse senetlerine, dövize, faize verilir. İşçimizin parası büyüdükçe büyür. Size basit bir şey anlatmıyorum,  dikkat edin.10 yıllık bir işçimizin hesabında,  yaklaşık olarak 150 bin lira birikmiş para vardır, arkadaşlar. Şaka yapmıyorum. Hikâye anlatmıyorum. Gerçeklerden söz ediyorum. Bugün Erdemir Vakfının 5 bin 500 aktif üyesi var, 6 bin emeklisine de her ay düzenli maaş ödüyor. İşçimiz Erdemir'den emekli olduğunda,  isterse biriken parasını alıp gidiyor. İsterse ihtiyacı olan bir kısmını alıp, gerisini içeride bırakıyor.

Kendisine aylık bağlanıyor. Ne kadar biliyor musunuz? Parasının yüzde 50'sini içerde bırakan bir emekli işçi, Her ay yaklaşık 2 bin lira aylık alıyor. Erdemir çalışanı da emeklisi de, telefonda birkaç tuşu tıklar,  ne kadar parası var, ne alacak, nasıl alacak hepsini öğrenir. İşte o nedenle Erdemir işçisi mutlu, Huzurlu... O yüzden Erdemir işçisi Türk Metalli...

Kavlak; İsdemirli emekçilere hitaben Çelik –İş i kast ederek; “Eğer sendika, bu hisse senetlerini zamanında hak sahiplerine dağıtsaydı bu kepazelik yaşanmazdı. Sizin hakkınız uçtu gitti. Şimdi İsdemir emeklileri parasını soruyor. Hisselerini soruyor. Ama cevap veren yok. Hesap veren yok. Bilen yok. İşte onlar  bunun için korkuyorlar değerli arkadaşlarım, burayı kaybedersek, Türk Metal İsdemir'de örgütlenirse, Burayı da Erdemir gibi kalkındırır diye korkuyorlar. Foyalarının meydana çıkmasından korkuyorlar. Bugüne kadar size yaptıklarının ortaya çıkmasından korkuyorlar. Hesap vermekten korkuyorlar, hesap. Çünkü İsdemir'de yetki aldığımız  günden başlayarak onlardan hesap soracağız.”

Pevrul Kavlak’ın konuşması salonda sık sık alkışlarla, sloganlarla ve İsdemir üyelerinin Çelik-İş sendikasından şikayetleri ile kesildi. İsdemir emekçileri hisse senetlerinin değerinin % 7’ye kadar düşmesini ve zamanında dağıtılmamasını “yazıklar olsun, onlardan hesabını sorun başkanım” diye seslenerek Çelik-İş’e sitem ettiler.

FOKKER ELMO EMEKÇİLERİ YALNIZ DE\304\236İLDİR

Kavlak konuşmasının sonunda Fokker Elmo emekçilerine de seslendi. Türk Metal’in üyelerini hiç yalnız bırakmadığını şu sözlerle ifade etti:

İİki aydır grevdesiniz. Türk Metal'in bayrağını grev yerinde yere düşürmediniz. Onurunuzla direniyorsunuz. Türk Metal üyesini hiç yalnız bırakmadı, Bundan sonra da bırakmayacak.

Sizi de bırakmayacağız. Bu iş nereye kadar giderse oraya gidecek. Sizlere iki aydır ayda biner lira grev ödeneği veriyoruz. Erzak dağıtımı yaptık. Bunların hepsi sizin hakkınız. Hepsi helal olsun. Siz o bayrağı orada şerefle dalgalandırdığınız sürece. Sizinle olmaya devam edeceğiz.

Bize inanın, Bize güvenin.

Kavlak’ın konuşması bittiğinde salonda bulunan tüm üyelerimiz eşleri ve aileleri uzun süre kendisini ayakta alkışladı.

Toplu fotoğraf çekiminde üyelerimizle bir araya gelen Kavlak’la gruplar halinde fotoğraf çektirildi.

Toplantı Aile İçi İletişim, Örgütlenme ve Propaganda, Örgütlenmede ailenin rolü ve önemi üzerine derslerle devam etti.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol