BÜYÜK TAARRUZ’UN 97. YILI KUTLU OLSUN!
BÜYÜK TAARRUZ’UN 97. YILI KUTLU OLSUN!

Türk ordusu 26 Ağustos 1922’de Anadolu’daki işgalci güçleri temizlemek adına Afyon’da Büyük Taarruzu başlatmış ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zafere ulaşmıştır. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz; ülke topraklarımızın tamamıyla geri alındığı gün olarak kabul edilirken, her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın büyüklüğüne vurgu yapılırken şu ifadelere yer verildi: “30 Ağustos Zaferi, Başkomutan Atatürk'ün önderliğinde yüce Türk milletinin kahraman ordumuz ile birlikte işgalci güçlere karşı yazdığı bir destandır. Bugün, dünya tarihinin ender kaydettiği zaferlerden birisi olan Büyük Taarruz’un, 97. yıldönümünü onurla ve şerefle kutluyoruz.  

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu olarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Milletimizin gururla, şanla, şerefle kutlayacağı bu güzel ve özel gün, başta metal işçileri olmak üzere, yeryüzünde yaşayan ve Türk’üm diyen herkese kutlu olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol