BÜYÜK TAARRUZ’UN 98. YILI KUTLU OLSUN!
BÜYÜK TAARRUZ’UN 98. YILI KUTLU OLSUN!

Kahraman Türk ordusunun 26 Ağustos 1922'de Anadolu'daki işgalci güçlere karşı Afyon'da başlattığı Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922 günü Dumlupınar'da zaferle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığında elde edilen bu zafer günü ayrıca ülke topraklarımızın tamamıyla geri alındığı gün olarak kabul edilir ve her 30 Ağustos günü Zafer Bayramı olarak kutlanır.

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yapılırken şu ifadelere yer verildi. “30 Ağustos, sadece düşmanla değil, yoklukla, açlıkla mücadele eden bir milletin, yani Türk milletinin yani bizim atalarımızın destanıdır. 30 Ağustos yedi düvele, savaşların varlık ve silahla değil, bağımsızlık, özgürlük aşkıyla, cesaret ve yürekle kazanılacağını gösteren zaferdir. Bugün, dünya tarihinin nadir gördüğü tarihi zaferlerden birisi olan Büyük Taarruz’un, 98. yıldönümünü onurla ve şerefle kutluyoruz.  

Türk Metal Sendikası Yönetim Kurulu olarak, her türlü imkânsızlık ve badireye rağmen yüreklerindeki imanla bu toprakları bizlere vatan kılan Ulu Önder Atatürk ve aziz silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz.

Milletçe, 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun.” 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol