ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ
ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile Genel Yönetim Kurulumuz adına bir mesaj yayınladı, mesajında şu ifadelere yer verdi:


Gazetecilik, bir toplumun kalkınması ve ilerlemesi açısından yeri ve önemi tartışılmaz meslek gruplarından biridir. Demokrasinin olmazsa olmazları arasında sayılan basın, Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifadesiyle "ulusun müşterek sesidir". Halkın haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensupları, halka hizmet veren tüm kurumlara karşı halk adına sözcülük görevini yürütür. Basın mensubu çalışan gazeteciler bir anlamda kamu işçisi gibi konumlandırılırlar. Gazetecilerimiz toplumu bir bütün halinde düşündüğümüzde bizlerin sesi, gözü ve kulağı olarak sahip çıkmamız gereken emekçilerimizdir.

Ama gazeteci arkadaşlarımızın da beklentileri var. Haber toplayabilmek için gece gündüz çalışan ve mesai kavramı olmayan gazeteciler bugün maalesef pek çok haktan mahrum durumdalar. Birçok hakkı elinden alınmış, sendikalaşma özgürlüğü olmayan, işsizlikle sürekli tehdit edilen, düşük ücret gibi temel bir sorunu yaşayan gazetecilerimizin bu sorunları bir an önce karşılanmalı, mağduriyetlerine bir son verilmelidir. Bunların yanı sıra gazetecilerimiz her gün gittikçe dijitalleşen bir medya sektörü karşısında daha fazla kayba uğrama tehlikesini de yaşamaktadır.

Bugün 10 Ocak ve Çalışan Gazeteciler Günü… Dileriz gazetecilerimiz kaybettikleri haklarına kavuşurlar, daha iyi bir hayat standardına sahip olurlar. Görevleri için görevleri başında şehit düşen tüm gazetecilerimizi rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol