ÇALIŞMA BAKANLIĞI SENDİKA İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI
ÇALIŞMA BAKANLIĞI SENDİKA İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI

Çalışma Bakanlığı Temmuz 2014 sendika üye istatistiklerine göre; Türk Metal,  169.549 üye sayısı ile üye sayısını hızla artırmaya ve açık farkla Türkiye’nin en büyük ve en güçlü sendikası olmaya devam ediyor.


Sendikamız Türk Metal; “Yüzbinlerin Bir Bildiği Var” sloganı ile yürüttüğü örgütlenme mücadelesinde Türkiye’de gurur duyulacak bir tabloya imza atmayı başardı. Çalışma Bakanlığı her altı ayda bir SGK verilerine dayanarak hazırladığı üye istatistiklerinin sonuncusunu 25 Temmuz tarihinde açıkladı. Buna göre Türk Metal’in 169.549 üyesi bulunduğu ve iş kolunda çalışan yaklaşık 1 Milyon 400 bin metal işçisinin yalnız başına yaklaşık % 12’sini tek başına temsil ettiği ortaya çıktı. İstatistiklere göre Türk Metal; kendisine üye sayısı olarak en yakın sendikadan yaklaşık 100.000’den fazla üyesi bulunuyor.

Bütün metal işçilerinin Türk Metal çatısı altında toplaması nihai hedefiyle hareket eden Türk Metal; son altı ay içinde 5000’den fazla metal işçisini daha saflarına kattı.

Metal işçilerinin yaşam standardının yükseltilmesi için mücadelede bayrağını zirvelerde taşıyan Türk Metal; metal işçilerinin tek ve gerçek sendikası olmaya devam edecek.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol