ÇELİK-İŞ SENDİKASI İLE DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
ÇELİK-İŞ SENDİKASI İLE DİYALOG VE İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

Sendikamız Türk Metal ile metal işkolunda faaliyet gösteren Çelik-İş Sendikası arasında 10 Ocak 2018 tarihinde Diyalog ve İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşma Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci arasında imzalandı. Anlaşma ile iki sendika Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde birlikte hareket ederek, sendikal örgütlenme gibi konularda işbirliği yapacak.

Yapılan anlaşma sonrasında bir açıklama yapan Genel Başkanımız Kavlak, metal işkolunda faaliyet gösteren iki sendika arasında imzalanan anlaşmayı bir dönüm noktası olarak gördüğünü belirterek; “Bu anlaşma ile örgütlenmenin önündeki en büyük engellerden birini kaldırmış olduk. Birbirimizle mücadele etmek yerine, birlikte mücadele etmek, başta metal sektöründeki çalışanlar olmak üzere, her iki sendikamıza da fayda getirecektir.  Üyelerimizin haklarını daha güçlü savunabilmek, işçilerin sesini daha güçlü dillendirebilmek için, bu anlaşma çok kıymetlidir. Her iki tarafında bu anlaşmanın değerini bileceğine ve bu yönde hareket edeceğine olan inancım tamdır” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol