CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRK-İŞ'İ ZİYARET ETTİ
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRK-İŞ'İ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde TÜRK-İŞ Genel Merkezine yaptığı ziyarette, Ana Muhalefet Partisi olarak belirleyecekleri Cumhurbaşkanı adayı hakkında görüş alışverişinde bulundu.


Görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu kısaca şunlara değindi;

“Cumhurbaşkanı bu yıl ilk kez yapılacak seçimle halk tarafından belirlenecek. Bu nedenle belirlenecek olan aday, toplumun her kesimini kucaklayacak nitelikte olmalıdır. Yaptığımız bu ziyaretlerin temel nedenini de bu oluşturmaktadır. TÜRK-İŞ, işçi camiasının en büyük Konfederasyonu. Bu nedenle sizlerin görüşleri bizim için çok önemli. Bu görüşleri mutlaka dikkate alacağız.

Biz örgütlü bir toplumdan yanayız. İşçiler, işsizler, esnaf mutlaka örgütlenebilmeli, sesleri daha çok çıkmalı. Cumhurbaşkanı adayımızın da örgütlü toplumdan yana hukukun üstünlüğünden, emekten yana bir kişi olmasını arzu ediyoruz. Özellikle sizin sıkı sık ifade ettiğinizi, bizimde politikacı olarak dile getirdiğimiz taşeron işçilik konusu var. Bu konu ile ilgili siz TÜRK-İŞ’e yakışır bir miting düzenlediniz. Taşeron işçilerin dramını, iş güvencelerinin olmadığını yalın bir dille TÜRK-İŞ Başkanı olarak dile getirdiniz. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız da örgütlü bir toplumdan yana ve taşeron işçiliğine karşı çıkan bir isim olmalı” dedi.

Basın toplantısının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜRK-İŞ’den ayrıldı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol