ÇİN İŞKENCESİNE LANET!
ÇİN İŞKENCESİNE LANET!

Genel Yönetim Kurulumuz, Doğu Türkistan halkına dini ve kültürel özgürlüklerine kısıtlamalar getirip, engeller koyan ve 18 kişinin ölümüne yol açan baskıları lanetledi.


Çin’in kontrolü altındaki ve bizlerin Doğu Türkistan olarak tanımladığı Şincan Uygur Özerk Bölgesinde, Çin Devleti, bir yandan Müslümanların dini özgürlüklerini kısıtlarken, öte yandan da bölge halkı üzerindeki baskılarına devam ediyor.

Genel Yönetim Kurulumuz, Doğu Türkistan’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yayınladığı mesajda, “Çin’in kontrolü altındaki Doğu Türkistan’da, gerek Müslüman parti üyeleri, gerek kamu personeli, öğrenci ve öğretmenlerin dini özgürlüklerine kısıtlamalar getiren baskıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Çin Devleti’nin, bu konudaki iddiaları araştırmak isteyen yabancı gözlemcilerin ülkeye girişine izin vermemesi, Doğu Türkistan halkı üzerindeki baskıların devam ettiğine dair önemli bir işarettir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, tüm İnsan Hakları Örgütlerini dini ve kültürel özgürlüklerinin kullanma hakkı elinden alınan Doğu Türkistan Halkının yaşadığı sorunlara karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz,” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol