“ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE GÖZ YUMMA!”
“ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE GÖZ YUMMA!”

2002 yılından bu yana 12 Haziran tarihi Birleşmiş Milletler tarafından  “Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü” olarak kabul ediliyor. Birleşmiş Milletler, her yıl “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” çerçevesinde dünyada gittikçe artan çocuk işçiliğine karşı farkındalık yaratmak ve çocuk işçiliğine engel olabilmek adına bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

Yönetim Kurulumuz, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda çocuk işçiliği ile mücadele de daha kararlı adımlar atılmasının önemi vurgulanırken şu ifadeler yer verildi: “İnsanlık, çocuklarımızı, elleri küçük, hassas işlere daha yatkınlar diyerek çalışma hayatının içine girmeye zorlamaktan bir an önce vazgeçmelidir. Artık çocuk işçilikle mücadele daha kararlı bir şekilde devam ettirilmelidir. 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nde çocuk işçiliği sorununa karşı tüm tarafları bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü geleceğimizin umudu çocuklarımızın gerçek yeri çalışma alanları değil, okulları ya da oyun alanlarıdır.”

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol