CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRK-İŞ’İ ZİYARET ETTİ
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRK-İŞ’İ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29.12.2014 tarihinde Türk-İş ziyaret etti.


Türk-İş genel merkezinde gerçekleşen ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Genel Sekreteri ve Sendikamız Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr Vedat Bilgin katıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çalışma hayatının güncel sorunlarını içeren bir dosya sundu. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, asgari ücret konusunda işçilerin haklı taleplerinin karşılanmasının önem arz ettiğini dile getirdiği konuşmasında, İş Kanununa aykırı bir biçimde asıl işin kendisinde taşeron işçi çalıştırılmasının acilen önüne geçilmesi gerektiğini de vurguladı. Karayollarında çalışan işçilerin sonuçlanan yargı kararlarının bir an önce uygulanması, maden yer altı işlerinde çalışan işçilerin taban ücret olarak en az iki asgari ücret alması, geçici işçilerin kadro sorunu, madenlerin daha sıkı denetlenmesi, ücretlerin vergilendirilmesindeki adalet ve sendikal örgütlenmenin önündeki engeller konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a talepler iletildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol