DARBEYE KARŞI ELELE
DARBEYE KARŞI ELELE

TÜRK-İŞ, 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yaşanılan ve milletimizin ortak dayanışması ile hüsrana uğratılan darbe girişimini protesto etmek amacıyla 19 Temmuz Salı günü saat 19.00’da TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde toplanıyor.


15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan gece hain bir grubun kalkışması sonucu ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen zihniyete karşı tüm metal işçileri ve ulusumuz olarak direniyoruz.

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası’nın bu konudaki duruşunu sürecin en başında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda belirtmiştir. Genel Başkanımız Kavlak paylaşımında: “Ekmek gibi, su gibi, hava gibi, demokrasi bizim yaşamamız için en temel ihtiyaçlarımızdan birisidir. Nereden gelirse gelsin, darbenin karşısındayız. Demokrasi varsa biz varız. DARBEYE KARŞIYIZ” dedi.

Tarihimiz boyunca ülkemizin başına gelen tüm darbelerde en büyük “darbe”yi biz, yani işçi sınıfı almıştır. Emeğin Örgütlü Gücü Türk Metal Sendikası, her zaman tüm varlığıyla demokratik düzenimizin ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in bekçisidir. Bu vesile ile alçakça planlanan darbe girişimini yönetim kurulu olarak tekrar nefretle kınıyoruz.

Tüm üyelerimizi, bugün saat 19.00’da, TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde yapılacak olan basın duyurusuna ve ardından da Güven Park’a olacak yürüyüşümüze davet ediyoruz.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol