DİNEX’DE HENDEKÇİLER KAPI DIŞARI EDİLDİ. YETKİ ARTIK TÜRK METAL’DE
DİNEX’DE HENDEKÇİLER KAPI DIŞARI EDİLDİ. YETKİ ARTIK TÜRK METAL’DE

Çerkezköy Şubemize bağlı Dinex Egzoz işyerinde çalışan üyelerimiz, hendekçilere karşı verdiği uzun soluklu mücadeleden onurlu duruşu sayesinde zaferle ayrıldı. Dinex Egzoz’da yetki Çalışma Bakanlığı tarafından sendikamız Türk Metal'e verildi.


Sendikamız Türk Metal’in 2013 yılında örgütlendiği ve DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan istifa ederek, sendikamıza üye olan 350’e yakın Dinex Egzoz çalışanı için yetki sendikamız Türk Metal’e verildi.

Sendikamız, 2013 yılında Dinex Egzoz işyeri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yetki müracaatında bulunmuştu. Yaptığımız başvuruya karşı sendikadan gelen itirazlar nedeniyle süreç üç yıldır devam ediyordu. Üyelerimiz, hendekçilerin tüm çabalarına ve tehditlerine boyun eğmeden uzun soluklu verdiği mücadeleden, sergilediği onurlu duruş sayesinde zaferle ayrıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 22.12.2016 tarihli yazısı ile Dinex Egzoz da yetkiyi sendikamız Türk Metal’e verdi.

Çerkezköy Şube Başkanımız Murat Koçak yetki belgesinin sendikamıza ulaşmasından sonra bugün (28.12.2016) Dinex Egzoz işyerinde üyelerimizle bir araya gedi. Yetki belgesinin sendikamıza geldiğini açıklayan Koçak, “bu uzun ve meşakkatli süreçte Türk Metal Sendikamızla omuz omuza dimdik duran bütün emekçilerimize tek tek teşekkür ediyor, büyük Türk Metal ailemize hoş geldiniz diyorum. Allah Birlik Beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol