DÖKÜMHANELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ELE ALINDI
DÖKÜMHANELERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ELE ALINDI

Çalışma Bakanlığı ‘Dökümhanelerde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında bir konferans düzenledi. Konferansa Türk Metal heyeti de katıldı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Dökümhanelerde İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında 14-15 Kasım 2015 tarihinde Bolu, Abant Palace Otel’de bilgilendirme konferansı gerçekleştirildi.

Son dönemde üst üste gerçekleşen büyük iş kazalarından sonra iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği üzerine bilgilendirici-eğitici programlar hız ve önem kazandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü de artan iş kazalarından sonra fiziksel çalışma ortamlarından dolayı iş kazalarının yaşanma riski yüksek bir sektör olan dökümhanelere yönelik yürüttüğü projede bir Bilgilendirme konferansı düzenledi. Konferansa TÜDOKSAD (Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği) üyeleri ve Türkiye’deki döküm firmaları katıldı. Proje kapsamında oluşturulan Teknik Çalışma Grubu’nda görevlendirilen uzmanlarımızdan Cem Snaet ve Adnan Parçalı da konferansa katılarak gelişmeleri takip ettiler. Organizasyon genelinde, proje dahilinde oluşturulan “Dökümhanelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi” tanıtıldı. Ayrıca düzenlenen bilgilendirme konferansı kapsamında, Trakya Döküm, Erkunt Traktör Sanayii A.Ş. ve AKDAŞ Döküm firmaları da örnek İş sağlığı ve Güvenliği iyi uygulamalarını tanıttılar.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol