DÖRTYOL’A TÜRK METAL DAMGASI
DÖRTYOL’A TÜRK METAL DAMGASI

İsdemir emekçileri akın akın Türk Metal’e gelmeye devam ediyor. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak  Dörtyol konuşmasının ardından Türk Metal’e geçmeye karar veren 15 İsdemir emekçisine Türk Metal rozeti taktı.


İsdemir emekçilerinin sahte ve fotokopici sendikadan kurtuluş destanı yazılıyor. Dörtyol’da yüzlerce İsdemir emekçisine hitap eden Genel Başkanımız Pevrul Kavlak konuşmasının ardından “artık ben de Türk Metalliyim” diyen 15 İsdemir emekçisine Türk Metal rozeti takarak “Türk Metal ailesine hoş geldiniz” dedi. Türk Metal’e geçen İsdemirlilerle birlikte el ele birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Genel Başkanımız Kavlak Hatay Dörtyol’da İsdemir emekçilerine hitap etti. 15 Nisan’da Turkuaz Plaza’da yaklaşık 700 İsdemirli emekçi ile buluşan ve kendilerine bir konuşma yapan Kavlak; Türk Metal ile sahte sendika arasındaki farklara dikkat çekti. Türk Metal’in nerede hangi yatırımı var tek tek anlatan Kavlak; tesislerin yapılış amacından bahsetti. Bir sendikada olması gerekenleri şu sözlerle sıraladı:

Eğer para, nakde dönüşecek yatırım, zor günler için birikim yoksa sendikal mücadelede yoksunuz demektir. Savaşı daha başlamadan kaybettiniz demektir. O yüzden bir onlara bakın, bir Türk Metal’e. Bakın ve karar verin. Kim mücadeleden zaferle çıkar, kim daha başlamadan yenilir. Bu yatırımlar, üyelerimizin, metal işçilerinin alınteridir, damla damla süzülen birikimleridir. Bu yatırımlar bizim emanetimizdir. Ama biz, ali baba ve kırk haramilerine benzemeyiz. Biz, emaneti namus bilir, asla ihanet etmeyiz. Arkadaşlarım, bakın Türkiye’de sadece Türk Metal, hiçbir yasal bir zorunluluk olmadığı halde, bütün hesaplarını denetletir. Türk Metal’de harcanan her kör kuruş incelenir. Hesaplarımız açıktır. Şeffaftır. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok, endişemiz yok, bizim abdestimizden şüphemiz yok. Çünkü biz, kul hakkıyla doymaktansa, aç kalmayı tercih edenlerdeniz.

Bir de bunlara bakın. Bu güne kadar size hesap verdiler mi? Kimseye hesaplarını incelettiler mi? Buyurun bakın dediler mi? Demediler. Diyemezler. Neyin hesabını verecekler? Kasa boş, vakıf tam bir keşmekeş, tek yatırım yok.  Trilyonlar futbolcu peşinde savrulmuş gitmiş. Sendikacılık desen hiç yok. Burada, MMK’da işçiler atılıyor, üyeleri kapının önüne konuluyor, açlığa, işsizliğe,  yoksulluğa mahkûm ediliyor, ama bunların ağzını bıçak açmıyor. Bunlardan çıt çıkmıyor. Sus pus oturuyorlar. Geçtim direnmekten, mücadeleden, Tek bir açıklama, tek bir itiraz sesi yok. Üç maymunu oynuyorlar, üç maymunu. Görmedim duymadım bilmiyorum. Bunlara da o yakışır zaten, Bu yakışır. O yüzden arkadaşlarım, Sizin İsdemir’deki mücadeleniz, basit,  sıradan bir sendikal mücadele değildir. Bu mücadele onur, haysiyet ve adalet mücadelesidir. Bu mücadelede Ali Baba ve Kırk Haramilere karşı şeref mücadelesidir. Zor olduğunu biliyorum. Neleri göze aldığınızı biliyorum. Sizi de tehdit ediyorlar. İşinizle, ekmeğinizle tehdit ediyorlar. Ama size söz veriyorum, Size İsdemir yönetiminden aldığım sözü iletiyorum, sendikal tercihi yüzünden İsdemir’den tek bir işçi atılmayacak. Tek bir işçinin burnu bile kanamayacak.

Kavlak’ın yaptığı konuşma salonda büyük bir coşkuya ve alkışa neden oldu. Konuşmanın bitiminde konuşmayı dinleyerek Türk Metal’e geçmeye karar veren 15 İsdemir emekçisi kürsünün önüne gelerek Türk Metal’e katıldı. Rozetlerden birini İskenderun Bölge Temsilcimiz Metin Önde takarken diğerlerinin hepsini Genel Başkanımız Kavlak taktı. Rozetlerin takılmasının ardından birlik ve beraberlik mesajı veren el ele görüntü verildi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol