DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN!
DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle Genel Yönetim Kurulumuz adına bir kutlama mesajı yayımladı.

Kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kabul edilen “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” aynı zamanda  5 Aralık 1934 yılında  kabul edilen ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’ tanınmasında yıldönümüdür.  

Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ vesilesi ile yayımladığı kutlama mesajında, Türk kadınlarının Kurtuluş Savaşı’ndaki verdikleri mücadelenin önemine vurgu yaparak; “Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü... 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önü açıldı. Dünyada bu hakkı en başta kazanan ülkemiz kadınları, ulusal kurtuluş savaşımızda gösterdikleri kahramanlıklarıyla bunu sonuna kadar zaten hak etmişlerdi. Başta Türk Metalli kadın emekçiler olmak üzere, tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol