DÜZCE TEKNOROT OTOMOTİV’DE HUKUK ZAFERİ
DÜZCE TEKNOROT OTOMOTİV’DE HUKUK ZAFERİ

27.05.2011 başvuru tarihi itibariyle Bakanlıkça sendikamız adına düzenlenen yetki tespitine karşı Teknorot işvereninin yapmış olduğu itiraz 05.11.2014 tarihinde reddedilmiştir.


Bilindiği üzere 2009 yılından beri örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğümüz Düzce’deki Teknorot Otomotiv iş yerinde sendikamız 27.05.2011 tarihinde çoğunluğu sağlayarak Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunmuş, ancak işveren tarafından Ankara İş Mahkemesinde yetki tespitine karşı dava açılmıştı. Ankara İş Mahkemesi ise yetkili mahkemenin İstanbul olduğuna karar vermiş, söz konusu karar işveren tarafından temyiz edilmişti. Yetkili mahkemenin İstanbul olduğuna dair yerel mahkeme kararının Yargıtay tarafından da onanması akabinde dosya İstanbul İş Mahkemesi’ne gönderilmiş ve orada devam eden uzun yargılama sürecinden sonra 5 Kasım 2014 tarihinde işverenin haksız davası reddedilmiştir.

Teşkilatlanma süresince yüzlerce işçisi sendikal sebeplerle işten atılan, işveren ve yetkilileri sendikal hakları engellemekten pek çok kez suçlu bulunarak mahkûmiyetlerine karar verilen Teknorot’un mağdur edilen emekçileri, İşverenin haksız davasının reddedilmesi kararını büyük bir sevinç ve coşku ile karşıladı. Türk Metal ile yola devam eden Teknorotlu üyelerimiz karardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk Metal’in bu dava süresince göstermiş olduğu çabalardan dolayı teşekkür ettiler. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak da Twitter’dan yazdığı mesajında “bu kararın başta 1500’e yakın çalışanı bulunan Teknorot işletmesine ve Türk Metal ailesine hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi. 

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol