EGELİ METAL İŞÇİLERİ TEK SES TEK YÜREK OLDU
EGELİ METAL İŞÇİLERİ TEK SES TEK YÜREK OLDU

Genel Başkamız Pevrul Kavlak, sendikamızın düzenlediği genişletilmiş temsilciler meclisi toplantılarının Ankara, İstanbul, Gebze ve Bursa’dan ayağından sonra son olarak İzmir’de Egeli metal emekçileri ile bir araya geldi. Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmalarının beşinci ve son toplantısı olan Ege Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi 14 Temmuz 2017 tarihinde İzmir’de yapıldı. Ege Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisimize İzmir, Balıkesir ve Manisa 1 Nolu şubelerimizden gelen temsilcilerimiz ve üyelerimiz katıldı.

Ege Bölgesi Genişletilmiş Temsililer Meclisimiz Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, üye beklenti anket sonuçlarını açıkladığı sunumla başlarken, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman’ın “Türkiye Ekonomisinde Makro Ekonomik Gelişmeler” adlı sunumunu ile devam etti. Prof. Dr. Konukman sunumunun ardından üyelerimiz tarafından gelen soruları cevaplandırdı.

Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmalarının beşincisi ve son toplantısında konuşan Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, bölgelerde gerçekleştirdiğimiz genişletilmiş temsilciler meclisine dikkat çekerek, “masadaki taslak üyemizin eseriniz olacak, bugün bu toplantıda onun için toplandık” dedi. Genel Başkanımız Kavlak, konuşmasın devamında şunları söyledi. “Üyemizin beklentisi ile oluşacak taslağı hazırlamak için buluştuk. Üyemizin beklentisini Uysal Bey anlattı. Anket ve kamuoyu yoklaması yoluyla doğrudan kendisinden aldık. İki anket birden yaptık. Birini Türkiye’nin en önde gelen kamuoyu araştırma şirketine yaptırdık. Ondan hizmet satın aldık. Bir anketi de kendi araştırma merkezimiz hazırladı. Kontrollü gidelim istedik, sağlamasını yaptık. Türkiye’nin belki de en geniş katılımlı anketini gerçekleştirdik. Sonuçları aldık, işledik ve değerlendirdik. Uysal bey ilk sonuçları size sundu. Anket yoluyla üyemizin beklentisini almak, birinci aşamaydı. İkinci aşamada her bölgede toplantılar yapacağız demiştim. Toplantılara Ankara’da başladık. Ankara, Eskişehir, Bolu, İskenderun, Ereğli, Aksaray ve Bozüyük’ten arkadaşlarınızla bir araya geldik. Sonra İstanbul’da İstanbul Avrupa yakası, Çorlu ve Çerkezköy’den arkadaşlarımızla buluştuk. Ardından Gebze’ye geçtik, İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Çayırova, Dilovası, Gebze, Sakarya ve Gölcük’ten kardeşlerimizle toplandık. Dün de Bursa’da sekiz şubemizle bir araya geldik. Hepsi ama hepsi çok coşkulu toplantılar oldu. Müthiş bir katılım vardı. Çok verimli oldu. Şimdi de burada, İzmir’de, İzmirli, Manisalı, Balıkesirli kardeşlerimize, Türkiye’nin aydınlık yüzlü insanlarıyla birlikteyiz. Böylece tüm bölgelerde toplanmış, İç Anadolu, Trakya, İstanbul, Marmara, Bursa, Ege bölgelerinde, bütün temsilcileri bilgilendirmiş ve katkılarını almış olacağız. Temsilci kardeşlerimizin işi burada bitmiyor. Yarın da kendi şubelerinde bir araya gelecek. Orada sözlerini söyleyecekler. Başkanlarımız, bu toplantıların sonuçlarını Pazartesi günü Ankara’da yapacağımız Başkanlar Kurulu’na taşıyacak. Orada taslağa son halini vereceğiz. Sonra yetkilerin kesinleşmesini takiben taslağımızı kamuoyuna açıklayacağız. Ve sonra.  Herkes o taslağın arkasında duracak. Namusu gibi sahip çıkacak. Hep birlikte, tarih yazacağız, tarih. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey birliktir. Biz kararlıyız. Metal işçisine, Türk Metal üyesine en iyi sözleşmeyi hediye edeceğiz. Yolumuz açık olsun.”

Ege Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi’ne Genel Başkan Yardımcılarımız Mesut Gezer ile Yusuf Ziya Odabaş’ta katıldı. Sendikamızın düzenlediği Türk Metal-MESS 2017 grup toplu iş sözleşmesi taslak hazırlık buluşmaları Ege Bölgesi Genişletilmiş Temsilciler Meclisi ile tamamlandı.

Alın terinin karşılığını almak, güvenceli çalışma koşulları ve yüzbinlerin dayanışma gücüne sahip olmak için siz de hemen Büyük Türk Metal Ailesine katılın!

Türk Metal'e Üye Ol
Türk Metal'e Üye Ol